Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Βραζιλία - Ολλανδία 0-3;ΝΕΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ!


Ο εφιάλτης των διοργανωτών ολοκληρώθηκε με τον ολλανδικό θρίαμβο. Το 3-0 των "οράνιε" έβαλε το τελευταίο "καρφί" στο φέρετρο αυτής της Βραζιλίας, στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Ρόμπιν φαν Πέρσι, Ντάλεϊ Μπλιντ και Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ τα γκολ των νικητών, ρεκόρ για Ολλανδία, που έγινε η πρώτη ομάδα που χρησιμοποιεί 23 παίκτες σε ένα Μουντιάλ.

Oι 11άδες των δύο ομάδων

 

Η εικόνα του αγώνα

Κι όμως, η Βραζιλία κατάφερε να κάνει χειρότερη εκκίνηση στο παιχνίδι από τον ημιτελικό. Ένα εκρηκτικό μείγμα οικτρής αμυντικής συμπεριφοράς (Τιάγκο Σίλβα παρόντος) και τραγικής διαιτησίας έφερε την Ολλανδία μπροστά στο σκορ με 2-0. Ένα φάουλ και κόκκινη μετατράπηκε σε πέναλτι και κίτρινη για το 4ο γκολ του Ρόμπιν φαν Πέρσι, ενώ ένα οφσάιντ που δεν καταλογίστηκε οδήγησε στην ασίστ του... Ντάβιντ Λουίζ για τον Ντάλεϊ Μπλιντ στο 14'.
Οι αλλαγές του Λουίς Φελίπε Σκολάρ (σε πρόσωπα και όχι στο καθιερωμένο 4-2-3-1)ι σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι δεν κάλυψαν καμία αδυναμία της "σελεσάο". Δημιουργία μηδέν πλην μερικών σεντρών του Λουίζ και κάποιον κινήσεων χωρίς μπάλα του Οσκάρ που άνοιγε χώρους έχοντας έναν πιο ελεύθερο ρόλο, αλλά ο Ζο που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης απέτυχε να απειλήσει τον Γιάσπερ Σίλεσεν. Μία... παράλληλη μπαλιά ήταν η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων, που αναπόφευκτα αποδοκιμάστηκαν στην ανάπαυλα.
Οι πέντε της άμυνας έκαναν τη δουλειά τους και πάλι για τον Λουίς φαν Χάαλ, ωστόσο οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές δέχθηκαν πολύ σκληρά μαρκαρίσματα από τους πανικοβλημένους Βραζιλιάνους. Όσο αύξαναν την πίεση, τόσο οι "οράνιε" οπισθοχωρούσαν, γέμιζαν κάθε κενό και έχοντας μονίμως παίκτη παραπάνω στα μαρκαρίσματα καίριων αντιπάλων, εξουδετέρωναν εν τη γενέσει τους τις περισσότερες καλές στιγμές.
 
Φερναντίνιο, Ερνάνες και Χουλκ που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο δεν είχαν κάποια αξιόλογη συμβολή στον αγώνα, τουλάχιστον όχι περισσότερη από τις αποφάσεις (ή μη) του διαιτητή σε 3 περιπτώσεις πέναλτι που ζήτησαν Βραζιλιάνοι (2 φορές) και Ολλανδοί (μία περίπτωση). Ο τραυματισμός του Μπλιντ σε μία τέτοια φάση... ανάγκασε τον Φαν Χάαλ να κάνει την πρώτη αλλαγή του, με την Ολλανδία να κάνει κάποιες αντεπιθέσεις στα τελευταία λεπτά και να φτάνει σε τρίτο γκολ με τον Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ.
contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου