Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΗΦΗ;



Ολα είναι έτοιμα για την επιχείρηση που θα λάβει χώρα εντός των ημερών, στο Φράγμα των Ποταμών στο Ρέθυμνο, εκεί όπου εδώ και καιρό έχει βρει καταφύγιο ο κροκόδειλος, που έκανε γνωστή την περιοχή σε όλη την Ελλάδα.

Ερπετολόγος, και άνδρες της ΕΜΑΚ θα επιχειρήσουν να πιάσουν το ερπετό που έχει αναστατώσει τους κατοίκους του Ρεθύμνου. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι πάπιες που έβρισκαν τροφή στην τεχνητή λίμνη του φράγματος, έχουν εξαφανιστεί, το ίδιο και αρνιά τα οποία πηγαίνουν στις όχθες για να ξεδιψάσουν.

Σε δηλώσεις του στο ekriti.gr, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, τόνισε ότι, εκτός της περίφραξης, ήδη έχουν τοποθετηθεί στο χώρο θερμικές κάμερες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος, και υπογράμμισε ότι η οποιαδήποτε επιχείρηση θα γίνει παρουσία ειδικού από την Αθήνα.

Το πιο πιθανό σενάριο για την παρουσία του εξωτικού ζώου στην περιοχή, είναι να έχει εγκαταλειφθεί από κάποιον "φιλόζωο" ο οποίος το αγόρασε και μετά το εγκατέλειψε, αδιαφορώντας για τους κινδύνους από τη φυσική παρουσία του, αλλά και για το οικοσύστημα της περιοχής.

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πέτρος Λυμπεράκης, ακριβώς επειδή ο κροκόδειλος έχει γίνει... ατραξιόν, και πολλοί θα ήθελαν να τον φωτογραφίσουν, καλό θα ήταν να μην τον πλησιάσει κανείς, καθώς πρόκειται για ένα άγριο ζώο, το οποίο θα επιτεθεί όταν νιώσει ότι απειλείται.

ΠΗΓΗ: ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου