Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ







Tην  προηγούμενη   εβδομάδα  πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών της Α΄ Τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης
στη «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» στo πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα « Εφήβων Ψυχαγωγία », με τη συνοδεία της υπεύθυνης εκπαιδευτικού κ. Δάμτση Ευθυμίας και του Διευθυντή του σχολείου κ. Σιδηρόπουλου Γεράσιμου.
Κατά τη διάρκεια της δίωρης αυτής επίσκεψης οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους και τις υπεύθυνες υπαλλήλους στους χώρους του Εξειδικευμένου Κέντρου Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης (Ε.Κ.Κ.Ε.Ε). Στο συγκεκριμένο χώρο λειτουργούν εργαστήρια βιβλιοδεσίας, προσκλητηρίων και μπομπονιέρας, ύφανσης καθώς και κατασκευής κεριών, σκοπός των οποίων είναι η δημιουργική και ψυχαγωγική απασχόληση νέων με αναπηρία, με στόχο την επαγγελματική ένταξη και κοινωνική ενσωμάτωσή τους.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες αποκόμισαν πολλά χρήσιμα στοιχεία για την έρευνά τους όσον αφορά στο τμήμα της εργασίας, το οποίο σχετίζεται με την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση για όλους τους νέους και τις νέες εφήβους, χωρίς διακρίσεις.
Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, ο κύριος διευθυντής καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες ευχαριστούν για τη θερμή υποδοχή και την ξενάγηση τους υπευθύνους και τις υπεύθυνες υπαλλήλους του Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου