Υλικά για 1 κέικ 24 εκ.
Για το κέικ:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 ml γάλα
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
150 γρ. κακάο
500 γρ. μαύρη ζάχαρη
3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 ml γάλα
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
150 γρ. κακάο
500 γρ. μαύρη ζάχαρη
3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
350 ml δυνατό καφέ
½ κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα σοκολάτας:
500 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
500 γρ. βούτυρο
500 γρ. ζάχαρη άχνη
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, την ζάχαρη, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το γάλα, το βούτυρο, τα αυγά και τον καφέ. Ενώστε τα δύο μείγματα και ανακατέψτε. Μοιράστε τα σε 3 στρογγυλές φόρμες για κέικ με διάμετρο 24 εκ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν και συνεχίστε με την κρέμα.
Για την κρέμα σοκολάτας: Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Χτυπήστε για λίγα λεπτά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, προσθέστε την άχνη ζάχαρη, χτυπήστε το μείγμα για 3 λεπτά και μετά ρίξτε σταδιακά την λιωμένη κουβερτούρα. Αφήστε την κρέμα στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά απλώστε μία μικρή ποσότητα σε ένα κέικ, σκεπάστε με το δεύτερο κέικ, αλείψτε πάλι με την κρέμα και ακουμπήστε το τρίτο κέικ. Καλύψτε το γλυκό με την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας.
Για την κρέμα σοκολάτας: Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Χτυπήστε για λίγα λεπτά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, προσθέστε την άχνη ζάχαρη, χτυπήστε το μείγμα για 3 λεπτά και μετά ρίξτε σταδιακά την λιωμένη κουβερτούρα. Αφήστε την κρέμα στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά απλώστε μία μικρή ποσότητα σε ένα κέικ, σκεπάστε με το δεύτερο κέικ, αλείψτε πάλι με την κρέμα και ακουμπήστε το τρίτο κέικ. Καλύψτε το γλυκό με την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας.
www.testkitchen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου