Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΠΛΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ

4 φύλλα κιχί 

6 φύλλα πολίτικα

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

250 γρ. βούτυρο λιωμένο



Για την κρέμα

150 γρ. μαύρη ζάχαρη ή καστανή

1 εβαπορέ γάλα 400γρ. 2% λιπαρά

6αυγά

1 κ.γ. κανέλα

1/4 κ. γ. αλάτι

100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος και απλώνουμε εναλλάξ 4 φύλλα Κιχί, βουτυρώνοντας τα και πασπαλίζοντας τα με ζάχαρη και κανέλα. Ανοίγουμε τα πολίτικα φύλλα. Τα σουρώνουμε βεντάλια και τα τοποθετούμε κατά μήκος του ταψιού. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε τα φύλλα για περίπου 20' στους 200°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο να ροδίσουν. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τ’ αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάμε να ενωθούν.
Τέλος προσθέτουμε στην κρέμα τις σταγόνες σοκολάτας. Περιχύνουμε το ψημένο φύλλο με την κρέμα. Ξανά ψήνουμε για περίπου 25’ μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα. Την σερβίρουμε ζεστή.

Tip
Ψήνουμε τα βουτυρωμένα φύλλα πριν βάλουμε την κρέμα για πιο τραγανό αποτέλεσμα.


Mερίδες: 16
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά

argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου