Υλικά
1 βανίλια
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
7 φλιτζάνια γάλα
10 αυγά
1 κουτάκι φύλλο για πίτα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
Εκτέλεση
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν
-Χτυπάτε τα αυγά καλά
-Μόλις βράσει το γάλα και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς
-Χαμηλώνετε τη φωτιά
-Προσθέτετε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει
-Ρίχνετε και τη βανίλια και αποσύρετε από την φωτιά
-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι
-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
-Απλώνετε τη γέμιση
-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί
-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε
-Ραντίζετε με βούτυρο
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο
sintages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου