Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΚΑΡΥΔΑΤΑ




Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 ποτήρια καρύδια τριμμένα
  • 3,5 ποτήρια φρυγανιά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1/2 κ.σ. γαρύφαλο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 3 βανίλιες

Σιρόπι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φλ.καφέ κονιάκ

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζω το σιρόπι για περίπου 5 λεπτά.
  2. Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Ρίχνω σιγά σιγά το σιρόπι και ζυμώνω, ίσως να μην χρειαστεί όλο το σιρόπι.
  4. Πλάθω σε ότι σχήμα θέλω.
  5. Για επικάλυψη χρησιμοποιώ άχνη ζάχαρη ή τριμμένους ξηρούς καρπούς για να είναι νηστίσιμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για επικάλυψη βάζω ότι θέλω (τρούφα, κουβερτούρα θα γίνουν τρουφάκια, καριόκες).

sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου