Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΔΑΚΡΥΣΕ Ο ΜΥΘΟΣ "ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ"!





Έστω και στο παρά πέντε οι παράγοντες του Άρη θυμήθηκαν να τιμήσουν τον μεγάλο αθλητή Νίκο Γκάλη. Ηταν μια νύχτα που τα είχε όλα. Αποθέωση, συγκίνηση και το δάκρυ του κορυφαίου Έλληνα αθλητή όλων των εποχών.

6.000 φίλαθλοι κατέκλυσαν το Αλεξάνδρειο και αποθέωναν συνεχώς τον Νίκο Γκάλη. Ήταν ο

Έλληνας αθλητής που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 1986. Χθες  βρέθηκε μαζί με φίλους του, πρώην συμπαίχτες και αντιπάλους που προκαλούσαν δέος στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ.

 <<Θα είμαι κοντά σας>> φώναξε δακρυσμένος όταν είδε την θρυλική φανέλα με το νούμερο 6 να αναρτιέται στην οροφή του σταδίου.

 Επίσης βρέθηκαν νέοι αθλητές που τον θεωρούσαν ως πρότυπο τους και στη σημερινή βραδιά υποκλίθηκαν μπροστά του. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι ήταν ο ηγέτης του μεγάλου άθλου του 1987 όταν η Εθνική  Ελλάδος  μπάσκετ   κατέκτησε το ευρωπαϊκό  κύπελλο και όλη η Ελλάδα, μικροί μεγάλοι βγήκαν να πανηγυρίσουν στους δρόμους!

 Ας θυμηθούμε και ας γνωρίσουν και οι νεότεροι ότι ο Νίκος Γκάλης έπαιξε σε 854 επίσημα παιχνίδια και συμπλήρωσε 25.995 πόντους. Αγωνίστηκε 168 φορές με την εθνική Ελλάδος.και έβαλε 5.117 πόντους. Τέλος θυμίζουμε ξανά ότι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1986 και στα ευρωπαϊκά το 1983,1987,1989 και 1991.

ΝΙΚΟ  ΓΚΑΛΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

Δ.Π  Ε.Π

ola10gr.blogspot.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου