Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΣΟΚ! ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 10.000 ΕΥΡΩ !

Η κρίση που βιώνει αυτή τη στιγμή η κτηματαγορά έχει οδηγήσει στην
 πλήρη απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, οι οποίοι αναγκάζονται να ξεφορτωθούν όσο γρηγορότερα γίνεται ακίνητα που διαθέτουν, προκειμένου να γλιτώσουν την υπέρμετρη φορολόγηση και τα χαράτσια.
Έτσι, η ακίνητη περιουσία έχει φτάσει σε σημείο να πωλείται σε πολύ χαμηλότερη αξία από την αντικειμενική της, φτάνοντας πολλές φορές και το ποσό των 10.000 ευρώ! Είναι τέτοια η κατάσταση στην αγορά που υπάρχουν κατοικίες οι οποίες πωλούνται ακόμη και κάτω από 100 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Διαμερίσματα 40 και 50 τ.μ. δίνονται αντί 10.000 ευρώ, όμως και πάλι η ζήτηση είναι ελάχιστη. Οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους για κλειστά διαμερίσματα ή επαγγελματικούς χώρους και στην ουσία τα βγάζουν στο σφυρί.
Στην κατηγορία αυτήν ανήκουν κυρίως παλιά διαμερίσματα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε περιοχές χαμηλής ζήτησης, όπου είναι πιο δύσκολο να βρεθεί αγοραστής ή και ενοικιαστής. Μάλιστα, η αδυναμία εύρεσης ενοικιαστών, οι οποίοι θα πληρώνουν στην ώρα τους και δεν θα συσσωρεύσουν μεγάλα «φέσια», έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο απόθεμα απούλητων κατοικιών που υπολογίζεται από 200.000 έως 270.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, ειδικοί της αγοράς επισημαίνουν ότι κυρίως για τις παλιές κατασκευές που δε μισθώνονται, η απαξίωση είναι τόσο μεγάλη, που ουσιαστικά δεν υπάρχει αγορά. Αυτό διότι, κάποιος, προκειμένου να αποκτήσει ένα σπίτι που πιθανότατα αγοράστηκε με τους κόπους μιας ζωής, δε διαθέτει ούτε 5.000 ευρώ.
πηγή: koolnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου