Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ OREO






Υλικά συνταγής


2 λίτρα φρέσκο γάλα
ζάχαρη 1 και 1/4 φλ.
8 κ.σ. corn flour (γεμάτες)
2 βανίλιες
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη
2 συσκευασίες (370 γρ.)Double OREO
2 συσκευασίες (310 γρ)OREO με γέμιση σοκολάτας
1 φλ. γάλα κρύο
1 φλ. κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη για την επικάλυψη


Εκτέλεση
Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Προσθέτουμε την βανίλια και διαλύουμε το corn flour με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, την χωρίζουμε στα δυο. Στη μισή δόση προσθέτουμε την κουβερτούρα  γάλακτος τριμμένη και ανακατεύουμε καλά. Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στο γάλα και στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε σε μια στρώση την κρέμα σοκολάτας. Από πάνω απλώνουμε μια στρώση βουτηγμένα σε γάλα OREO και τα πατάμε λίγο για να μπουν στην κρέμα σοκολάτας. Αφήνουμε για 5 να σταθεί γιατί αλλιώς θα πεταχτούν στην επιφάνεια και αδειάζουμε σε στρώση την κρέμα βανίλιας. Τέλος γαρνίρουμε με OREO και κουβερτούρα  γάλακτος τριμμένη. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, περίπου 1 ώρα. 

argiro.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου