Υλικά για τη βάση:
170 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
225 γρ. σοκολάτα
120 γρ. αμύγδαλο σκόνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδι
Υλικά για το γλάσσο:
150 γρ. κρέμα
150 γρ. σοκολάτα
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αυγά. Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγγα με τη μισή ζάχαρη και την υπόλοιπη την χτυπάμε με τους κρόκους, τα αμύγδαλα σκόνη και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο που έχουμε λιώσει με το μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρέγγα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά. Τέλος για το γλάσσο βάζουμε την κρέμα και ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε. (γκανάζ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου