ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
250 γρ. μπισκότα
125 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ:
900 γρ. τυρί κρέμα Arla Buko
90 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ:
600 γρ. φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες + 200 γρ. φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα
300 γρ. ζάχαρη
2 στρογγυλές φέτες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες με τη ζάχαρη και τις φέτες λεμονιού και αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο. Μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα, την τοποθετούμε στη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά και σχηματιστεί υφή μαρμελάδας. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ: Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί μαζί με την άχνη. Το χτυπάμε με το φτερό και σιγά-σιγά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου το μείγμα σφίξει και πάρει τη μορφή σφιχτής σαντιγί. Αδειάζουμε πάνω από τη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια. Αδειάζουμε και τις φράουλες. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου