Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ



Υλικά
3 κούπες αλεύρι (ότι έχετε σπίτι)
1 κούπα γάλα
1 ½ κούπα ζάχαρη
2 φακελάκια μπέικιν-πάουντερ

4 αυγά
170 γρ. κουβερτούρα
1 κούπα βούτυρο
1 βανίλια
½ κ.γ. σόδα
½ κούπα κονιάκ


Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα να την έχουμε έτοιμη για να προλάβει να κρυώσει λίγο. (Σε κατσαρόλα με ζεστό νερό βάζουμε μικρότερη κατσαρόλα με την κουβερτούρα μέσα και προσθέτουμε αν θέλουμε ελάχιστο γάλα. Το νερό πρέπει να είναι ζεστό όχι να βράζει.)Χτυπάμε στο μίξερ αρχικά το βούτυρο να γίνει αφράτο και μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε μαζί 4-5΄και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.Προσθέτουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα στο κονιάκ τη σόδα. Το ρίχνουμε και αυτό και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ,τη βανίλια και το μπέικιν.Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια αφράτη ζύμη.Με μία ίσια σπάτουλα ρίχνουμε τη σοκολάτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να πάει παντού.Αδειάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 30΄στους 180 βαθμούς και 15΄ στους 170.
sintagespareas.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου