Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΑΛΑΜΙ ΜΕ 95,8% DNA ΑΛΟΓΟΥ



Σε συνέχεια των Εργαστηριακών  Αποτελεσμάτων  δειγμάτων που ελήφθησαν μετά  από σχετικούς ελέγχους
της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής,  ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι ανιχνεύθηκε DNAαλόγου στα εξής προϊόντα(απεικονίζονται κάτωθι):
  Σαλάμι  "MOCKOBCKAЯ  ΠΡΕΜИУΜ"  (ΜΟΣΚΟΒΣΚΑΙΑ ΠΡΕΜΙΟΥΜ),  σε συσκευασία των
200g,  με ημερομηνία λήξης 22/04/2013, που παράγεται από την  Λετονική  επιχείρηση "SIA GRAVENDALE"(LV A003355 EK )και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε.  –  ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥΑ.Ο.Ε.»(Πέτρου Ράλλη 8, Αθήνα) (ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό 95,8%)
  Κονσέρβα «Κρέας βοδινό στο φυσικό  του ζωμό», σε συσκευασία των  325 γρ., με ημερομηνία λήξης 31/10/2014, που παράγεται από την  Λετονική  επιχείρηση  "VIKTORS RADILOVECS VALDES LOCEKLIS RITAL D"  (LV A002138 EK )  και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ»(Αριστογείτονος 1, Αχαρναί) (ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1 p="">  Κονσέρβα «Τουσόνκα μοσχαρίσια»,  σε συσκευασία των  400γρ., με ημερομηνία λήξης 29/10/2015, που παράγεται από την  Γαλλική  επιχείρηση  "ETS PAUL TOUPNOT CONCERVES VIANDES"(FR 65 286 002 CE)  και διακινήθηκε από την επιχείρηση «KΕΣΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.»(Ασπρόπυργος) (ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10%)
Η  Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Νότιου Τομέα  ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Επιπλέον, έχουν σταλεί δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τον προσδιορισμό της ουσίας φαινυλοβουταζόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου