Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Οργή πολιτών έξω από το Προεδρικό. Περίπου 150 πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ έξω από το Προεδρικό μέγαρο πραγματοποιώντας εκδήλωση διαμαρτυρίας για την πολιτική απόφαση που λήφθηκε στο Eurogroup. Προπηλακισμοί και φωνές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Name
Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά της λιτότητας και του μνημονίου, όπως «ο λαός δεν
χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά» και «Δική τους η κρίση – ξεσηκωμός η λύση».
Name
Οι οργισμένοι πολίτες επιχείρησαν να ανακόψουν το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, την στιγμή που εισερχόταν της πύλης του Προεδρικού Μεγάρου. Φωνάζωντας, χτυπούσαν με τα χέρια τους πάνω στο όχημα.
Name
Άμεση ήταν η αντίδραση των ανδρών της ΜΜΑΔ, οι οποίοι παρενέβησαν επιτρέποντας στο όχημα που μετέφερε τον εκπρόσωπο να περάσει την πύλη και να εισέλθει στο Προεδρικό. Μετά και από αυτό το περιστατικό, οι πολιτικοί αρχηγοί εισήλθαν στο Προεδρικό από άλλη είσοδο.

Name
Οι πολίτες ανέποπταν διερχόμενα οχήματα, καλώντας τους οδηγούς να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. Οι διαμαρτυρόμενοι κατέλαβαν και μέρος του δρόμου, με αποτέλεσμα να αποκοπεί η κυκλοφορία οχημάτων.
Διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικής δύναμης.
Name
Οι διαμαρτυρόμενοι διαλύθηκαν από το Προεδρικό γύρω στις 10 το βράδυ και έδωσαν ραντεβού αύριο έξω από τη Βουλή. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα αρχίσουν από τις 9 το πρωί.
Name
Νωρίτερα το απόγευμα έξω από το Προεδρικό είχε συγκεντρωθεί άλλη ομάδα πολιτών που εξέφρασε την αντίθεσή της στη συμφωνία και διένειμε φυλλάδια ενάντια στο μνημόνιο.
Επέδωσαν ψήφισμα
Οι «Πολίτες ενάντια στο κούρεμα», που πραγματοποίησαν από νωρίς απόψε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα, το οποίο αντιπροσωπεία εισήλθε στο Προεδρικό και επέδωσε. «Καταδικάζουμε την πρωτοφανή ληστεία σε βάρος του κυπριακού λαού. Πρόκειται για μια κατάσταση που οδηγεί την οικονομία της χώρας και τελικά της Ευρώπης στη χρεοκοπία και το λαό στη φτωχοποίηση και τη μιζέρια», αναφέρεται στο ψήφισμα.«Απαιτούμε από την Κυβέρνηση όπως ανακαλέσει άμεσα την καταστροφική αυτή συμφωνία», προστίθεται.
sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου