- 600 γρ. κουβερτούρα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 3 κ.σ. ρούμι ή λικέρ πορτοκάλι
- Σε φόρμα ή πυρέξ 20 Χ20 στρώνουμε λαδόκολλα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων όπως έκανα εγώ στην χαμηλότερη ισχύ για περίπου 15 λεπτά. Τόσο έκανα εγώ να τη λιώσω, εσείς πράξτε ανάλογα.
- Ανακατεύω στη σοκολάτα πρώτα το ζαχαρούχο, μετά το ρούμι και τέλος τα καρύδια.
- Το μείγμα το ρίχνω στο πυρέξ και στρώνω την επιφάνειά του.
- Το αφήνω να κρυώσει και μετά το κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
- Για να μην μας ξεραθούν, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα διατηρούμε κάποιες μέρες εκτός ψυγείου.
Λίγα μυστικά ακόμαΜια συνταγή του Δρίσκα που μου άρεσε πολύ και τη μοιράζομαι μαζί σας, γιατί είναι πολύ γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη.
Παρασκευή 12 Απριλίου 2013
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣΤΙΧΩΤΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου