Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- αλεύρι όσο πάρει για μία μαλακή ζύμη
Εκτέλεση:
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Χτυπάμε τα αυγά καλά με ένα σύρμα ή με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα αυγά στο νερό με τη μαγιά. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη φέτα και τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλεύρι σιγά σιγά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα χέρια μας και είναι μαλακή και εύπλαστη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε έτσι για μισή ώρα μέχρι να "ανέβει" λίγο.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και παίρνουμε από τη ζύμη μας κουταλιά κουταλιά (με ένα κουτάλι της σούπας), την αφήνουμε πάνω στην λαδόκολλα και την πλάθουμε λίγο μέχρι να δώσουμε ένα σχήμα.
http://syntages-imeras.blogspot.gr/
http://syntages-imeras.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου