Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΔΡΟΣΕΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ





ΥΛΙΚΑ

  • 2 πακέτα σαβουαγιάρ
  • 1λιτρο κρέμα γάλακτος
  • λίγη άχνη
  • 2 κουτιά κομπόστα ροδάκινο (τα οποία τα κόβουμε σε ροδέλες)
  • 1 μικρό κουτι κομπόστα ανανά
  • Κεράσια ζαχαροπλαστικής για το γαρνίρισμα.
Για το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε πρώτα το σιρόπι μας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λικέρ της αρεσκείας μας (αν έχετε λικέρ βερίκοκο ή ροδάκινο ακόμα καλύτερα )
  • Έπειτα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με όση άχνη θέλετε (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε την σαντιγί σας) μέχρι να σφίξει πολύ. Εγώ βάζω 5 κ.σ. στο 1 λίτρο κρέμα γάλακτος.
  • Βάζουμε την σαντιγί μας στο ψυγείο.
  • Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στο σιρόπι και στρώνουμε μια στρώση από αυτά σε μια στρογγυλή πιατέλα.
  • Από πάνω τους στρώνουμε μια στρώση ροδάκινα ροδέλες (στραγγισμένα)
  • Πάνω από τα ροδάκινα αλείφουμε λίγη σαντιγί.
  • Ξαναστρώνουμε μια στρώση μπισκότα σιροπιασμένα, άλλη μια ροδάκινα και στο τέλος καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγί.
greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου