Υλικά
4 φύλλα κρούστας
4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή Κερκύρας, λιωμένο
3 αβγά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ποτήρι γάλα
1 βανίλια
άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο, αλείφουμε το καθένα με 1 κ.σ. βούτυρο, το πατσαβουριάζουμε και γεμίζουμε τον πάτο ενός μικρού ταψιού.
Βάζουμε το ταψί με τα φύλλα στο φούρνο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά όλα μαζί τα υλικά της κρέμας.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να στεροποιηθεί, να ροδίσει και να φουσκώσει.
Με ένα μικρό σουρωτήρι πασπαλίζουμε το γλυκό με την άχνη και την κανέλα ανάμεικτα.
Προσοχή: αυτή η μπουγάτσα τρώγεται αυστηρά ζεστή, μόλις βγει από το φούρνο. Κρύα, χάνει τη χάρη της.
pirouni.gr
pirouni.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου