Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ!

Σύμφωνα   με   ανακοίνωση  της  αστυνομίας συνελήφθησαν κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης τέσσερα από τα έξι μέλη της οργάνωσης ηλικίας 19 έως 23 ετών, ενώ αναζητούνται επιπλέον δύο μέλη της οργάνωσης
Οι συλληφθέντες απέκρυπταν σε διάφορους χώρους ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που είχαν προμηθευτεί και στη
συνέχεια τη διέθεταν σε διάφορους τοξικομανείς της Πιερίας
Κατασχέθηκαν περισσότερα από ένα κιλό κάνναβης, καθώς και δύο Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα και ένα κινητό τηλέφωνο ως μέσα εμπορίας ναρκωτικών ουσιών
Εξαρθρώθηκε έπειτα συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Πιερίας.
Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά έξι άτομα, πέντε ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών (διακίνηση και κατοχή) και της παράβασης του Κ.Ο.Κ..
Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, από τα έξι μέλη της οργάνωσης ηλικίας 19, 20, 20 και 23 ετών κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται για να συλληφθούν ένας ημεδαπός 27 ετών και ένας άγνωστος υπήκοος Αλβανίας.
Όπως διαπιστώθηκε από την εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών οι ανωτέρω προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια μέρος αυτών τις προόριζαν για διάθεση και εμπορία σε διάφορους τοξικομανείς της Πιερίας.
Αρχικά, στην Κατερίνη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί 19, 20 και 20 ετών, διότι επιβαίνοντας σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο προσπάθησαν να παραλάβουν από ειδικά διαμορφωμένο χώρο ένα δέμα που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους (1.193) γραμμαρίων.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο 20χρονοι παρέλαβαν το προαναφερόμενο δέμα που είχαν αποκρύψει σε αγροτική περιοχή στην Κονταριώτισσα Πιερίας και το μετέφεραν στην Κατερίνη με έτερο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο του 23χρονου και ύστερα από συνεννόηση με τον 27χρονο. Επίσης, οι συλληφθέντες προσπάθησαν να παραλάβουν το δέμα από το προαναφερόμενο σημείο με σκοπό να το παραδώσουν σε έναν άγνωστο δράστη υπήκοο Αλβανίας.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατασχεθείσα ποσότητα είναι υπόλοιπο ποσότητας τριών κιλών ακατέργαστης κάνναβης, την οποία είχαν προμηθευτεί πρόσφατα ο ένας από τους 20χρονους και ο 27χρονος από τον αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, οι τελευταίοι μετέφεραν την παραπάνω ποσότητα και την έκρυψαν σε αγροτική περιοχή της Κονταριώτισσας και την διέθεταν σε διάφορους τοξικομανείς της περιοχής.
Στην κατοχή του 20χρονου και σε αστυνομική έρευνα της οικίας του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους (16,5) γραμμαρίων. Επιπρόσθετα, ο προαναφερόμενος στερούταν άδεια ικανότητας οδήγησης.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν:
  • (2) Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για την εμπορία και την μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και
  • (1) κινητό τηλέφωνο ως μέσο εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Προανάκριση διενεργείται από τα Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου