Υλικά
250 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους
2 κ.σ. κονιάκ
1/2 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
300 γρ. ανθότυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ δίχρωμα βανίλια σοκολάτα
500 γρ. φρέσκες ώριμες και γερές φράουλες
Για το γαρνίρισμα
φύλλα δυόσμου
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη μαρμελάδα να ζεσταθεί. Προσθέτουμετο κονιάκ και το νερό να αραιώσει. Κρατάμε 1/2 φλ. από τη μαρμελάδα. Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ανθότυρο και τη ζάχαρη και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα που κρατήσαμε. Η κρέμα πρέπει να είναι λεία και απαλή, ελαφρά ροζ. Χτυπάμε με μίξερ χειρός την παγωμένη κρέμα σε παχύρευστη μορφή. Ριχνουμε 2-3 κ.σ. χτυπημένη κρέμα στα τυριά, απαλά ανακατεύουμε να αραιώσει και μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη. Ανακατεύουμε απαλά διπλώνοντας με σπάτουλα να ενωθούν τα δύο μείγματα. Βουτυρώνουμε φόρμα 22 εκ. (δαχτυλίδι). Ντύνουμε γύρω γύρω με σαβουαγιάρ και τη βάση της φόρμας. Αλείφουμε τη βάση και τα μπισκότα στο πλάι με ένα πινέλο με την υγρή μαρμελάδα.
Κόβουμε στη μέση τις μισές φράουλες. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα στη φόρμα. Κάνουμε μια στρώση μπισκότα, αλείφουμε με μαρμελάδα και κάνουμε μια στρώση κομμένες φράουλες. Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στην τούρτα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο 5-6 ώρες. Για να σερβίρουμε γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια της ροζ τούρτας με κατακόκκινες φράουλες και φύλλα δυόσμου. Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη.
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου