Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ





Ομιλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Εποχή για το δήμο Κατερίνης Νίκου Μακρίδη στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου

Μαζί θα διώξουμε το γκρίζο!
 
Με μια ογκώδη συγκέντρωση όπου κυριάρχησαν ο παλμός και ο ενθουσιασμός  πραγματοποιήθηκαν
χθες το βράδυ τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Δημάρχου Κατερίνης ,επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή για την Κατερίνη», Νίκου Μακρίδη.

Αμέσως μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, το λόγο πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης που καταχειροκροτούμενος ξεκίνησε λέγοντας: «Η νέα εποχή είναι εδώ, ενωμένη, αποφασισμένη και δυναμική. Σας  προσκαλεί, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φυσήξει αέρας δημιουργίας σ' αυτό το Δήμο Σας προσκαλεί να διώξουμε επιτέλους το γκρίζο.... τη μιζέρια, την αδιαφορία, την προχειρότητα από την πόλη μας.

Σας καλεί σε έναν αγώνα συμμετοχής. δημιουργίας, σύνθεσης και προσφοράς. 

Είμαστε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε την πρότασή μας,


 να καταθέσουμε την αποφασιστικότητά μας, να δεσμευθούμε απέναντί σας.

Δεν διεκδικούμε τίποτε παρά μόνο αυτό που μας αξίζει, αυτό που μας ανήκει.

Γιατί αυτή η πόλη, έχει ανάγκη να αναπνεύσει, να χαμογελάσει, να δημιουργήσει και να διεκδικήσει. Αυτή η πόλη, οι γειτονιές της και τα χωριά της, οι συνοικίες, οι άνθρωποί της, πληγώθηκαν και αισθάνονται παραγκωνισμένοι. Ας μπει τέλος.
 
Ο ίδιος αναφερόμενος στις προτεραιότητες της παράταξης είπε: «Δίνουμε έναν αγώνα για το αύριο, το μέλλον, την επόμενη μέρα.

Εμείς συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Κάποιους άλλους τους φοβίζουν ακόμη τα όνειρα. Εμείς ελπίζουμε, αγωνιζόμαστε, σε πείσμα των καιρών γιατί είμαστε νέοι, είμαστε δυνατοί, είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε εποχή.

Να αλλάξουμε νοοτροπίες, να αλλάξουμε ιδέες, να αλλάξουμε τα ΠΑΝΤΑ!


Για μας, πρώτη προτεραιότητα στην πρόταση ευθύνης που καταθέτουμε σήμερα ενώπιον σας, είναι οι άνθρωποι,  διότι οι άνθρωποι είναι ο δημιουργικός πλούτος της πόλης μας.  Το οξυγόνο αυτής της πόλης, που σήμερα παραγκωνίζεται. Εμείς θέλουμε μια πόλη ζωντανή, γεμάτη από χρώματα και ιδέες, θέλουμε μια πόλη δημιουργική, πολίτες ενεργούς που θα συνδιοικούν, θα συναποφασίζουν, θα συνδιαμορφώνουν προτάσεις.

Προτεραιότητα μας είναι η κοινωνική συνοχή.

Δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών για όλους τους δημότες που έχουν ανάγκη.

Στο επίκεντρό μας …….η καθημερινότητα.  Πρακτικές λύσεις, σε θέματα που ταλαιπωρούν τους δημότες.

Ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς μας άξονες. Η γεωργία και ο αγροτικός κόσμος που βρίσκεται σήμερα σε σημείο καμπής βασική μας προτεραιότητα.

Δημιουργούμε γραφείο αγροτικής ανάπτυξης το οποίο θα προωθεί την αγροτική παραγωγή μέσω του τουρισμού.

Δημιουργούμε επιτέλους γραφείο τουριστικής ανάπτυξης με σκοπό ο δήμος Κατερίνης να αποτελεί τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο.

Δεν μπορεί να έρχεται ο τουρίστας και να μην απολαμβάνει εκτός από την υπέροχη φύση μας και τα προϊόντα της Πιερικής μας γης.

Δεν θέλουμε την Κατερίνη "νεκρή πόλη" την περίοδο των γιορτών,
δεν θέλουμε την ίδια στιγμή που προσδοκούμε αύξηση της επισκεψιμότητας όλους τους μήνες του χρόνου  να αιμορραγεί οικονομικά η πόλη και οι επιχειρήσεις, επειδή απλώς ο δήμος θέλει να είναι θεατής.



Κλείνοντας , ο  υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης είπε: «Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω που είστε σήμερα εδώ και για έναν επιπλέον λόγο.

Γιατί κάποιοι θέλησαν να μας υποτιμήσουν, πριν ακόμη μας ακούσουν.

Κάποιοι έσπευσαν να μας κατατάξουν, να μας βάλουν στα δικά τους καλούπια, σ' αυτά που έμαθαν χρόνια τώρα οι ίδιοι να βρίσκονται και να τα υπηρετούν.

Πίστεψαν ότι οι "ταμπέλες τους" θα κόψουν τη δύναμή μας, την ορμή και το θάρρος μας.

Τους λέμε πως έκαναν λάθος.

Πως η νέα εποχή για την Κατερίνη, όσο και να το αρνούνται είμαστε εμείς και είμαστε εδώ, αποφασισμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!  Ας σηκώσουμε κεφάλι. Ας παλέψουμε ο,τι μας πονά και μας πληγώνει. Ας μεταφέρουμε το μήνυμά μας παντού

Το μήνυμα των νέων ανθρώπων, που είναι αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα!

Τα πάντα για την Κατερίνη, και τους ανθρώπους της.

Ξεκινήσαμε λίγοι, σας νιώσαμε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, γίναμε πολλοί, σήμερα νιώθουμε πως είμαστε μια μεγάλη οικογένεια».

Ακολούθησε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της δημοτικής παράταξης.



Εκ του γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου