Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

ΕΦΕΤ - ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ


Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας,  στο πλαίσιο των  ελέγχων που διενεργεί  και σε συνεργασία με τη Β'Χημική ΥπηρεσίαΘεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντων,ταοποίαπωλούνται  με την ένδειξη ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ενώ από την εξέτασή τουςπροέκυψε ότι είναι  ΗΛΙΕΛΑΙΑΤΕΧΝΗΤΑ ΚΕΧΡΩΣΜΕΝΑ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα :


Α)  Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟ», σε συσκευασία των  5 L και ημερομηνία λήξης  31-12-2015, το οποίο  επι πλέον φέρειτις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ –ΚΑΛΑΜΑΤΑ».
Β)   Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΦΡΥΝΗ», σε συσκευασία των  5 L και ημερομηνία λήξης  31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρειτις ενδείξεις «ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ».
Γ)    Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΗΡΑ», σε συσκευασία των  5 L και  ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρειτις ενδείξεις «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ –ΦΑΡΩΝ 84 –ΚΑΛΑΜΑΤΑ».
Δ)   Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΔΑΦΝΗ», σε συσκευασία των  5 L και ημερομηνία λήξης  31-12-2015, το οποίο  επιπλέον φέρειτις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση  / απόσυρση του συνόλου τωνσυγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ –  ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.  Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων,όπως αυτές ορίζονται από την νομοθεσία.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί ταανωτέρω προϊόντα
(φωτογραφίεςκάτωθι), να μην τα καταναλώσουν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου