Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΜΕ AIDS


Δείτε το κοριτσάκι που νίκησε τη λευχαιμία με AIDS

Η Έμμα, όπως λένε το μικρό αγγελούδι έδινε εδώ και δύο χρόνια άνιση μάχη με
τη λευχαιμία. Και όμως τα κατάφερε χάρη στην πίστη της και σε μία νέα μέθοδο, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.
Οι γιατροί αφαίρεσαν χιλιάδες κύτταρα του ανοσοποιητικού της συστήματος, κατόπιν αφαίρεσαν DNA από αυτά τα κύτταρα και το αντικατέστησαν με DNA του ιού του AIDS.
Ο εφιάλτης της μικρής Έμμα και της οικογένειάς της ξεκίνησε σε ηλικία τεσσάρων ετών, όταν ξαφνικά κατέρρευσε. Τότε ήρθε το δυσάρεστο νέο. Οι γονείς της μικρής ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι πάσχει από λευχαιμία.
Οι γιατροί αρχικά τους διαβεβαίωσαν ότι η νόσος μπορεί να καταπολεμηθεί με χημειοθεραπείες, τις οποίες και ξεκίνησε.
Δυστυχώς, όμως, οι υποσχέσεις που της έδωσαν οι γιατροί «χάθηκαν» μαζί με τις ελπίδες. Η λευχαιμία αν και υποχώρησε αρχικά στη συνέχεια επανήλθε.
Όμως δεν τον έβαλαν κάτω.
Έτσι ακολούθησε ένας νέος κύκλος χημειοθεραπείας στο κορμάκι του μικρού παιδιού. Δυστυχώς αυτή τη φορά η νόσος είχε γίνει επιθετική.
Σύμφωνα με τους New York Times οι γονείς της εξάχρονης πλέον Έμμα ζήτησαν να μάθουν αν υπάρχει κάποια εναλλακτική μορφή θεραπείας. Τότε πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει μια πειραματική μέθοδος.
Έτσι τον περασμένο Απρίλιο η μικρή Έμμα μπήκε στο νοσοκομείο και πάλι.Οι γιατροί αφαίρεσαν χιλιάδες κύτταρα του ανοσοποιητικού της συστήματος, κατόπιν αφαίρεσαν DNA από αυτά τα κύτταρα και το αντικατέστησαν με DNA του ιού του AIDS.
Αυτή η διαδικασία έγινε ώστε τα νέα κύτταρα με τον ιό που αν και απενεργοποιημένος έχει την ικανότητα να μεταφέρει γενετικό υλικό μέσα στα κύτταρα να πολεμήσουν τα κύτταρα που δημιουργούν τη λευχαιμία.
Με ορό η Έμμα δέχθηκε πίσω στο κορμάκι της τα νέα κύτταρα. Ωστόσο, το μικρό αγγελούδι χρειάστηκε να μείνει αρκετές μέρες σε καταστολή για να μην νιώθει πόνους. Οι γονείς και οι γιατροί επέλεξαν να την ξυπνήσουν την ημέρα των γενεθλίων της, χαρίζοντάς της το πολυτιμότερο δώρο... Τη ζωή!
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου