Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ





Θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο των κομμάτων προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για αλλοίωση της πρώτης λίστας Λαγκάρντ.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει ότι ότι οι ευθύνες όποιου παρενέβη και αλλοίωσε το περιεχόμενο της λίστας είναι βαρύτατες και η αλήθεια πρέπει αν έρθει άμεσα στο φως, όπως άμεση πρέπει να είναι και η απόδοση ευθυνών σε όποιον ανήκουν.
Επισημαίνεται παράλληλα πως η διαπίστωση ότι η αυθεντική λίστα διαφέρει από εκείνη που είχε παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα που πρέπει άμεσα και πειστικά να απαντηθούν, ιδιαίτερα όταν τα αποκρυβέντα ονόματα είναι και συγγενείς πολίτικου πρόσωπου που παρέλαβε και διαχειρίστηκε τη λίστα αυτή.
Είναι σαφές ότι ο κ Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνεται οτι το κόμμα ζητά να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν με τον πιο πρόσφορο τρόπο στην απόδοση όλων των ευθυνών.
Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ένα λυπηρό γεγονός καθώς προκύπτει τεράστιο ζήτημα ευθυνης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο δηλώνοντας επιπλέον ότι έχασε το πρωτότυπο cd.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται οτι μετά τις εξελίξεις αυτές πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ζητήσει συγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του.
«Η ετεροχρονισμένη απομάκρυνση του κ. Παπακωνσταντίνου δεν αναιρεί τις προσωπικές ευθύνες του κ. Βενιζέλου, αλλά και συνολικά του ΠΑΣΟΚ, για την προσπάθεια συγκάλυψης και απόκρυψης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι «η διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης λίστας Λαγκάρντ όπως προκύπτει από το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, επιφέρει τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους την αλλοίωσαν, την απέκρυψαν και προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν. Και προαναγγέλεται ότι θα αξιοποιηθούν όλες οι νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών.
Να ζητηθούν άμεσα ποινικές ευθύνες για την παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ, ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡΦώτης Κουβέλης, σημειώνοντας ότι αν τα ονόματα που αφαιρέθηκαν από την λίστα συνδέονται συγγενικά με τον πρώην Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τότε επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην Υπουργό.
Την ανάγκη πλήρους δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ και άμεση αντιμετώπιση της από τη δικαιοσύνη και τη Βουλή, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ.
Ο Πάνος Καμμένος από τα Χανιά που περιοδεύει δήλωσε ότι η είναι η ώρα της δικαιοσύνης. « Είναι η ώρα όμως να χτυπήσουμε την ατιμωρησία. Έρχονται και φεύγουν διάφορες λίστες, λίστες με παράνομους που πήραν τα χρήματα από τον ελληνικό λαό, τα έβγαλαν στο εξωτερικό για να εξαγοράσουν εν συνεχεία τα κατασχεμένα σπίτια, τις κατασχεμένες επιχειρήσεις, τα κατασχεμένα χωράφια του ελληνικού λαού. Είναι η ώρα που θα πρέπει να αποδείξει το ελληνικό κράτος ότι τιμωρεί. Η ελληνική δικαιοσύνη να συλλάβει εκείνους οι οποίοι παρανόμησαν και να δημευθούν οι περιουσίες τους», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Οι ένοχοι της λίστας Λαγκάρντ συγκαλύπτονται από την κυβέρνηση, αλλά και από τη Βουλή, η οποία αδικαιολογήτως παραμένει κλειστή. Δεν είναι μόνο ο Παπακωνσταντίνου, υπάρχουν και άλλοι ένοχοι που πρέπει να πάνε στη φυλακή και βέβαια να δημευθεί η περιουσία όσων καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα», τονίζει η Χρυσή Αυγή.
Να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα και τα στοιχεία που περιλαμβάνουν και οι δυο λίστες Λαγκάρντ ώστε να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται, ζητά το ΚΚΕ, ενώ τάσσεται «υπέρ όλων των μέσων ελέγχου και διερεύνησης της υπόθεσης για τον καταλογισμό πολιτικών και προσωπικών ευθυνών και της ανάλογης τιμωρίας εφόσον αποδειχθούν οι ενδείξεις».
« Συνεχίζεται το σήριαλ με την "λίστα των λιστών". Ελπίζουμε να εξακριβωθεί , επιτέλους , αν πρόκειται και για την "λίστα των ληστών" του δημοσίου χρήματος», τονίζει ο ΛΑΟΣ.
«Για να διαφυλαχθεί η -όποια- αξιοπιστία της χώρας, όπως κατά καιρούς δηλώνει ο πρωθυπουργός, χρειάζεται άμεσα να χυθεί άπλετο φως στη λίστα Λαγκάρντ, που εδώ και δυο χρόνια περιφέρεται από υπουργό σε υπουργό και τελευταία από εισαγγελέα σε εισαγγελέα και όλοι γνωρίζουν το περιεχόμενό της εκτός από τους πολίτες», τονίζουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

Πηγή:ert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου