Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ; - ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο κ. ΚΟΣΚΙΝΑΣ

Οι τελευταίες ειδήσεις και η συνεχής αναφορά για τη γρίπη από τα ΜΜΕ, έφερε πανιό και στην πόλη μας.
Ακροατές της εκπομπής του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο ΣΚΑΙ 92,6 έστειλαν μηνύματα ανησυχίας και ζήτησαν να γίνει έρευνα για το θέμα αυτό.
Η παρέμβαση του γνωστού παιδίατρου κ. Κωνσταντίνου Κοσκινά ήταν
καθυσηχαστική λέγοντας ότι δεν έχουν παρατηρηθεί σοβαρά κρούσματα στην Πιερία παρά μόνο μια ηλικιωμένη κυρία, η οοποία ήταν πολύ καλά στην υγεία τηης, παρόλα αυτά χτυπήθηκε από τον ιο Η1Ν1 και η κατάσταση της τώρα είναι ανησυχητική.
Αλλά το γεγονός αυτό όπως υποστήριξε ο κ. Κοσκινάς ήταν μεμονωμένο και σε γενικό επίπεδο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στην περιοχή μας.
Τέλος παραδέχθηκε ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους, πλένοντας συχνά τα χέρια τους και αν δεν αισθάνονται καλά να συμβουλεύονται το γιατρό τους και να μένουν σπίτι τους.
Επίσης συμβούλεψε ότι καλό θα είναι στην αρχή του φθινοπώρου να γίνονται εμβόλια εναντίον της γρίπης ανεξαρτήτου ηλικίας.  Ενώ τόνισε ότι καλό είναι το εμβόλιο να γίνεται και σε μικρά παιδιά ηλικίας μέχρι 5 ετών.
Γι΄ αυτό το λόγο δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος γρίπης στην περιοχή της Πιερίας, αρκεί βέβαια όλοι μας να πάρουμε τα μέτρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου