Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο GEORGE CLOONEY ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ! - ''ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ''


Στο θέμα των Μαρμάρων -και μάλιστα ακόμα δριμύτερος- επανέρχεται ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ αποδεικνύοντας ότι η δήλωσή του περί επιστροφής δεν ήταν μία τυχαία ατάκα, αλλά πεποίθησή του. Ο ηθοποιός
έδωσε στη δημοσιότητά δήλωσή του με την οποία επιμένει για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, δίνοντας παράλληλα τη δική του, αποστομωτική απάντηση στα προσβλητικά σχόλια του δημάρχου του Λονδίνου, Μπορίς Τζόνσον επειδή τάχθηκε υπέρ αυτής της θέσης.

«Ένα έθνος-κατακτητής δεν μπορεί να ξεπουλήσει την εθνική κληρονομιά της χώρας που έχει υπό κατοχή». Σε ό,τι αφορά σε ιστορικά γεγονότα, είπε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, θα πρέπει απλά να δει κανείς τις θέσεις της Unesco. Οπως ο ίδιος εξήγησε, τα μάρμαρα του Παρθενώνα ξεπουλήθηκαν από τους Τούρκους που ήταν τότε κατακτητές της Ελλάδας. Ένα μνημείο κόπηκε σε πολλά κομμάτια. Χρησιμοποίησε μάλιστα το εξής παράδειγμα: «Φανταστείτε το κεφάλι του αγάλματος του Δαυίδ να πωλούνταν στην Αγγλία, το μπράτσο του στο Βατικανό και το κορμί του στο Met».

Και συνέχισε: «Υπάρχουν πολλά κομμάτια σε διάφορες χώρες όπου θα έπρεπε να ανοίξει αυτή η συζήτηση. Το καλύτερο όμως είναι να ξεκινήσει από το πιο «ορατό σημείο»: Ηδη οι Βρετανοί όταν ερωτήθηκαν σε δημοσκόπηση απάντησαν ότι τάσσονται υπέρ της επιστροφής. Ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί. Αυτά είναι τα γεγονότα. Αλλά ίσως είναι ευκολότερο να με συγκρίνετε με τον Χίτλερ».

Τόνισε επίσης ότι ήδη πολλά τμήματα του Παρθενώνα έχουν ήδη επιστραφεί από το Βατικανό κάτι που θα μπορούσε να κάνει και το βρετανικό μουσείο.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, Guardian, ο Κλούνεϊ δήλωσε επίσης ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου είναι φίλος του και πιθανότατα δεν είχε την πρόθεση να τον συγκρίνει με τον Χίτλερ.

Υπενθυμίζεται ότι, ο δήμαρχος του Λονδίνου είχε κατηγορήσει τον Κλούνει όταν υποστηρίζει την χιτλερική ατζέντα. Ειρωνευόμενος τον αμερικανό ηθοποιό, είπε ότι κάποιος θα πρέπει να ελέγξει εάν ο Κλούνεϊ είναι καλά στα μυαλά του, κάνοντας λογοπαίγνιο με τη λέξη marbles που σημαίνει Μάρμαρα, και τη φράση "loose his marbles" που σημαίνει ότι τα έχασε.

«Και πού θα έστελναν οι Ναζί τα Ελγίνεια Μάρμαρα; Στην Αθήνα! Αυτός ο Κλούνεϊ δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να υποστηρίζει τη χιτλερική ατζέντα για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου. Θα έπρεπε να αφήσει το σενάριο του Χόλιγουντ και να επικεντρωθεί στην ιστορία» πρόσθεσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Independent", λίγα 24ωρα μετά τα προσβλητικά σχόλια του Τζόνσον, ο Κλούνει αναφέρει , μεταξύ άλλων, σε σχετική του ανακοίνωση:

"Είμαι ένθερμος υποστηρικτής του δημάρχου και είμαι σίγουρος ότι ο αξιότιμος φίλος μου δεν είχε καμία πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ". Θα μπορούσα να ξεπλύνω αυτή την υπερβολή με λίγα ουίσκι". 


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου