Υλικά
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
125 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
2 μεγάλα αυγά
2 κρόκους
1/3 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. αλεύρι μαλακό ή για όλες της χρήσεις
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια κάψουλα βανίλιας
60 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
4 μπισκότα OREO τριμμένα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τα 60 γρ. σοκολάτας με την κρέμα σε μπεν μαρί. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε 6 μπάλες σοκολάτας. Παγώνουμε στο ψυγείο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ. Σε μπε ν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας.Αφήνουμε 7'-8' να κρυώσουν. Σε μίξερ χτυπάμε τ αβγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5'. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και το αλεύρι στ' αβγά και ισομοιράζουμε στα σκεύη. Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο. Τοποθετούμε από μία σοκολατένια μπάλα στο κέντρο κάθε σουφλέ.
Ψήνουμε για 10- 12 μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με παγωτό.
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου