Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

ΚΕΙΚ ΠΡΑΛΙΝΑ (ΑΡΓΥΡΩ)



Υλικά
225 γρ. βούτυρο
225 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
125 γρ. κουβερτούρα

100 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο και αλεσμένο
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κ. σ. μαρμελάδα
Κουβερτούρα για επικάλυψη


Εκτέλεση
Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Λιώνουμε την κουβερτούρα.
Ψήνουμε και αλέθουμε το φουντούκι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα πίνει το μίγμα).
Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το φουντούκι, το αλάτι και τέλος απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα. Αδειάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 55' περίπου. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’.
Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, ζεσταίνουμε λίγο την μαρμελάδα, αλείφουμε το κέικ τριγύρω και περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα

argiro.gr

1 σχόλιο: