Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΚ: ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ 1200 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!

AN   ΕΠΕΦΤΕ    ΣΤΗΝ     ΝΕΑ    ΥΟΡΚΗ       ΤΙ   ΘΑ    ΓΙΝΟΤΑΝ;
     Σοκ έχει προκαλέσει το χτύπημα μετεωρίτη, στα Ουράλια Όρη, αφήνοντας πίσω του 1.200 τραυματίες, ενώ ένας άλλος αστεροειδής -σε μέγεθος οικοδομικού τετραγώνου- πέρασε σε απόσταση μόλις 27.700 χιλιομέτρων από τη Γη, πάνω από τη Τζακάρτα της Ινδονησίας. Για δύο ασυνήθιστα
γεγονότα που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους έκαναν λόγο οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ, στην οποία ανατέθηκε απο το Κογκρέσσο να βρεί και να παρακολουθεί όλα τα αντικειμενα που ειναι κοντά στη γή και εχουν διάμετρο ενα χιλιόμετρο ή μεγαλύτερα.

Ο αστεροειδής με την ονομασία 2012 DA14, ανακαλύφθηκε μόλις πέρυσι, και πέρασε περίπου 17,200 μίλια (27,700 χιλιόμετρα) από τη Γη στις 2:25 μ.μ. EST (1925 GMT) σε σημείο που ήταν πιο κοντά από ότι τα δίκτυα των δορυφόρων που σχετίζονται με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις αλλά και την πρόγνωση του καιρού.

«Είχαμε δύο ασυνήθιστα γεγονότα με αντικείμενα που πλησίασαν τη Γη την ίδια ημέρα», ανέφερε ο επιστήμονας της NASA, Πολ Χόντας.

Οι επιστήμονες λένε ότι τα δύο γεγονότα, και τα δύο σπάνια, δεν έχουν σχέση μεταξύ τους «είναι απλά μια σύμπτωση», δήλωσε ο Χόντας.

Στη NASA-ανατέθηκε από το Κογκρέσο να βρει και να παρακολουθεί όλα τα αντικείμενα που είναι κοντά στη Γη και έχουν διάμετρο 0,62 μίλια (1 χλμ) ή μεγαλύτερα.

Περίπου 66 εκατομμύρια χρόνια πριν, ένα αντικείμενο διαμέτρου 6 μιλίων (10 χλμ) έπεσε στην περιοχή που βρίσκεται η χερσόνησος Γιουκατάν στο Μεξικό, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, όπως και των περισσότερων φυτών και ζώων στη Γη.
Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι μόνο περίπου το 10% των μικρότερων αντικειμένων όπως ο DA14 έχουν ανακαλυφθεί. «Τα αντικείμενα αυτά είναι μικροσκοπικά και είναι πολύ δύσκολο να τα εντοπίσουμε»,δήλωσε ο Πολ Δημοτάκης, ένας καθηγητής της αεροναυτικής και Εφαρμοσμένης Φυσικής του California Institute of Technology στη Πασαντένα.

Ο αστεροειδής DA14, για παράδειγμα, ανακαλύφθηκε πέρυσι, εντελώς τυχαία από μια ομάδα
.ikypros.com


ερασιτεχνών αστρονόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου