Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Κύπρος: Στήριξη Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου στον Ν. Αναστασιάδη

Την στήριξή του στον υποψήφιο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, εξέφρασε ανοικτά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, καλώντας στους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ να δώσουν τη ψήφο τους στον υποψήφιο
του ΔΗΣΥ.
«Ολοι πρέπει να αναλογιστούν σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο τόπος ... Ένα μέρος του λαού πεινά. Γι' αυτό χρειάζονται όλοι στην υπηρεσία της πατρίδας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος μετά από τη συνάντησή του με τον κ. Αναστασιάδη.
Ερωτηθείς γιατί τάσσεται ανοικτά υπέρ του Νίκου Αναστασιάδη, απάντησε ότι «αν είχαμε ομαλό πολιτικό βίο, η Εκκλησία θα περιοριζόταν στα καθήκοντα της». Ωστόσο, «σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα, όπου μέρος του λαού πεινά, η Εκκλησία δεν μπορεί να κρατήσει το στόμα της κλειστό γι'αυτό και λαμβάνει θέση», ανέφερε για να υπογραμμίσει πως«η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι δεδομένη».
Με τη σειρά του ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο. Μπορεί να έχουμε, είπε, «ένα κοσμικό ευρωπαϊκό κράτος, αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την ιστορική προσφορά της Εκκλησίας για αιώνες ως εθναρχούσα στον τόπο μας». Γι' αυτό, πρόσθεσε, «πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις στις κρίσιμες στιγμές, που διερχόμαστε».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου