Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΦΟΡΟ "ΟΛΑΝΤ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΥΖΗΤΑ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Να φορολογηθούν με πολύ υψηλό συντελεστή οι 20 ή 30 πιο πλούσιοι ιδιοκτήτες ακινήτων εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η διακομματική επιτροπή για την φορολογία ακινήτων.


Εάν στην σύσκεψη της Τετάρτης υπό τον Γιάννη Στουρνάρα, αποφασιστεί να εφαρμοστεί το σχέδιο για φόρο «τύπου Ολάντ» στα ακίνητα, όπως στη Γαλλία, θα επιβληθεί με ειδικό κλιμάκιο για περιουσίες πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

«Τα πλοία αλλάζουν σημαία, οι βίλες όμως μένουν εδώ» τονίζει αρμόδιος παράγοντας και υποστηρικτής του μέτρου, που μετέχει στις συσκέψεις για το νέο φορολογικό.

Στην επιτροπή διατυπώνονται όμως και αντίθετες απόψεις όπως: «θα τα "γράψουν" όλοι όλα σε εταιρίες για να πληρώνουν φόρο μόλις 0,6%» ή «ποιος έχει σήμερα τόσα μετρητά, όσο πλούσιος και αν είναι, για να πληρώνει φόρους»;

Πάντως το σχέδιο απασχολεί τους ιθύνοντες και οι υποστηρικτές του θεωρούν πως το μέτρο θα μπορούσε να αποδώσει ικανοποιητικά έσοδα, εάν ο συντελεστής φόρου για τους πλούσιους έφτανε στο 2,5% ή 3%, αφού εάν τα έγραφαν σε off-shore θα πλήρωναν 15%.

Πηγή:protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου