Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΜΑΘΗΤΏΝ.. ΕΞΑΓΡΙΩΜΈΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΊΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ …

 
      

Χθες το πρωί παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην Κατερίνη μαζί με γονείς του σχολείου και γονείς του ΕΠΑΛ Αιγινίο

Ο λόγος..η μεταφορά των παιδιών από τον τόπο κατοικίας έως το σχολείο και επιστροφή..

Ο σκοπός τους ήταν να μιλήσουν με την Κυρία Μαυρίδου και να πάρουν οριστικές απαντήσεις σε θέμα μεταφοράς των μαθητών της Βόρειας Πιερίας, η οποία δεν πραγματοποιήται από την αρχή της σχολικής χρονιάς με αφορμή την μη υπογραφή των συμβάσεων με τα ΚΤΕΛ.

Δυστυχώς η Κυρία Μαυρίδου απουσίαζε ενώ είναι μέρα που δέχεται τον απλό τον λαό. Μετά από εξηγήσεις μάθαμε πως ήταν στην Θεσσαλονίκη στην οικονομική επιτροπή για ακριβώς το πρόβλημα μας. Αφού επιμέναμε μας δέχτηκε ο Κύριος Βλάχος. Η αντιμετώπιση των γραμματέων όσο τον περιμέναμε δεν ήταν ότι καλύτερα διότι δεν μας άφησαν να πάρουμε φωτογραφίες και κάποια στιγμή μας απαγόρευσαν να λέμε αστεία τα οποία δεν ήταν του γούστου τους ( χούντα έχουμε ?? ) τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται να μιλάει κανείς έτσι στα γραφεία τους. Εκείνη την στιγμή άναψαν λίγο τα αίματα και κάποιοι γονείς διευκρίνισαν πως τα αστεία ήταν ένας τρόπος να διοχετεύσουν την οργή τους και καλά θα ήταν να μας αφήσουν να εκφραστούμε όπως νοιώθαμε για να μην τα κάνουμε λίμπα εκεί μέσα και με την ευκαιρία τόνισαν κάποιοι άλλοι γονείς πως αυτά τα γραφεία δεν είναι δικά τους αλλά είναι δημόσια και τα πληρώνει ο απλώς ο λαός όπως πληρώνει και το μισθό τους !

Λίγα λεπτά αργότερα μας δέχτηκε ο Κύριος Βλάχος και μας εξήγησε πως συμφώνησαν στην παράταση των περυσινών συμβάσεων και μόλις περάσει το θέμα από την οικονομική επιτροπή την άλλη μέρα θα περάσουν τα μαθητικά λεωφορεία όπως είχε και τον περασμένο χρόνο.

Πράγματι, μετά από ένα μισάωρο όταν πέρασα από τα γραφεία του ΚΤΕΛ μου επιβεβαίωσαν πως από αύριο θα περάσουν τα λεωφορεία και θα μπορέσουν τα παιδιά να πάνε στο σχολείο κανονικά επιτέλους.

Για όλα φταίει η γραφειοκρατεία !!! Άργησαν να στείλουν τα έγγραφα, τις εγκύκλιους και του νόμους.. για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες νωρίτερα !!! ( έτσι δικαιολογήθηκαν )…. Τι να πω ?? Αρχίζουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο.. δεν το ήξεραν ???

Δεδε Ιζαμπελ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου