2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
2 κ.σ ζάχαρη
3 κ.σ αμαρέτο
2 πακέτα τυρί κρέμα light σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ ζάχαρη
1 συσκευασία (500 γρ.)φυτική κρέμα χτυπημένη και παγωμένη
2 κ.σ κακάο
1/2 φλ. ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε τον καφέ και τη ζάχαρη, το αμαρέτο και το βραστό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Βουτάμε τη μια συσκευασία σαβουαγιάρ στον καφέ και κάνουμε μια στρώση σε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος.
Σε μπολ βάζουμε το τυρί και τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το αφρατεύουμε χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα 1'-2'. Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα. Χτυπάμε για 1' στη μεσαία ταχύτητα. ( Δεν παραχτυπάμε το μείγμα). Απλώνουμε τη μισή κρέμα τυριού στα σαβουαγιάρ. Πασπαλίζουμε το μισό ξύσμα σοκολάτας. Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ στον καφέ και τα κάνουμε στρώση.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με το ξύσμα σοκολάτας. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου