Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΕΚΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ - ΔΩΔΕΚΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ








Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, πρόκειται για τέσσερα κρούσματα με εκδήλωση από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και οκτώ χωρίς εκδήλωση από το ΚΝΣ. 



Η Π.Ε. Ξάνθης καθώς και ευρύτερα η Περιφέρεια ΑΜΘ καταγράφουν για ακόμη μια

χρονιά αρνητικό ρεκόρ στους παθόντες από τον ιό, καθώς συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Δυτικού Νείλου στην περιοχή ανέρχονται σε 19, αγγίζοντας το 1/3 των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο.



Στην Ξάνθη τα κρούσματα εντοπίζονται στους δήμους Αβδήρων, Ξάνθης και Τοπείρου, περιοχές που εδώ και εβδομάδες παραμένουν στη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με τις περιοχές υψηλού κινδύνου για την εξάπλωση του ιού. 

Πρόκειται για τέσσερεις κατοίκους του δήμου Ξάνθης, τέσσερεις του δήμου Αβδήρων και τέσσερεις του δήμου Τοπείρου. 



Στην περίπτωση της Π.Ε. Καβάλας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε επτά, έξι στον δήμο Νέστου και ένα στο δήμο Καβάλας. Ήδη μέχρι στιγμής τρεις ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου. 



Μία γυναίκα νεκρή


Σύμφωνα με το ThrakiToday, πρόκειται για μια γυναίκα 100 ετών, η οποία προσεβλήθη από τον ιό και σε συνδυασμό με το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό της αλλά και την ηλικία της έχασε τη ζωή της. 



Η γυναίκα δεν φαίνεται να παρουσίασε προσβολή από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, ωστόσο τα οξέα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας της, σε συνδυασμό με την προσβολή της από τον ιό, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατό της. 



Πρόκειται για το τρίτο άτομο πανελλαδικά που χάνει τη ζωή του από τον ιό, με τις άλλες δυο περιπτώσεις να καταγράφονται στην Αττική – ένας 80χρονος και ένας 83χρονος. 


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου