Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Δύο νέες δημοσκοπήσεις έγιναν για την Κεντρική Μακεδονία. Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές στην
πρώτη περίπτωση προηγείται η ΝΔ, στη δεύτερη ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε αμφότερες τις μετρήσεις το Ποτάμι βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της εταιρείας «To the point» για την Κεντρική Μακεδονία, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», η ΝΔ έχει προβάδισμα στην κάλπη για την ευρωβουλή με 19,8%, έναντι του 15,8% του ΣΥΡΙΖΑ, με το Ποτάμι στην τρίτη θέση (9,3%). Ακολουθούν Χρυσή Αυγή 7,2%, ΚΚΕ 5,6%, Ελιά 4,7%, ΑνΕλ 3,7%, ΔΗΜΑΡ 1,9%. Το 21,5% αγγίζει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίσετε για περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας», την πρωτιά κατέχει ο «αντάρτης» της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, με ποσοστό 21,5% και με τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος, Γιάννη Ιωαννίδη, να έπεται με ποσοστό προτίμησης 13,4%. Ακολουθούν η Δέσποινα Χαραλαμπίδου του ΣΥΡΙΖΑ με 10,2% και ο υποστηριζόμενος από τη ΔΗΜΑΡ, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης με 10%.

Χαμηλότερα ποσοστά συγκεντρώνουν στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων ψηφοφόρων, ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας (4,9%), η υποστηριζόμενη από την «Ελιά» Νιόβη Παυλίδου (2,8%) και ο «οικολόγος πράσινος» Μιχάλης Τρεμόπουλος (2,8%). Ο Νίκος Χρυσομάλλης της ΧΑ συγκεντρώνει ποσοστό 2,5% και ο υποστηριζόμενος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θανάσης Αγαπητός (1,7%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 18,4%.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου