Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Προτεραιότητες μας το περιβάλλον,η καθαριότητα και η ανάπτυξη τής Παραλίας.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΥΛΕΖΑ Υποψήφια Σύμβουλος  για την δημοτ ενότητα ΠΑΡΑΛΙΑΣ.
Ωρα να αλλάξουμε  σελίδα να μήν χάσουμε αλλο χρόνο.

Οταν αποδέχθηκα τήν πραγματικά τιμητική πρόταση να συστρατευτώ με τον Συνδυασμό του Υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης Νίκου Μακρίδη και οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή μου στο ανανεωτικό ψηφοδέλτιο αυτού του πραγματικά αξιόλογου και δυναμικού ανθρώπου,σκέφθηκα ενθουσιασμένη,αποφασισμένη οτι χωρίς κομματικές αγκυλώσεις,περιχαρακώσεις η σκοπιμότητες που ανήκουν στό μακρινό παρελθόν, μου δίνεται μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να υπηρετήσω απο μία θέση ευθύνης τήν τοπική κοινωνία,τον τόπο οπου μεγάλωσα,πήγα Σχολείο Γυμνάσιο Λύκειο και δραστηριοποιήθηκαν  στόν χώρο της εστίασης για δεκαετίες οι γονείς μου.
Αυτό που προτάσσω σάν ανθρωπος είναι το γενικό συμφέρον ,η ανιδιοτελής και αγόγγυστη προσφορά  στα κοινά πράγματα ωστε να καλυτερεύσει  ο τόπος μας που μας προσφέρει τόσα και δέν τον εκμεταλλευόμαστε ορθόδοξα,έξυπνα.
Αυτή η κρίσιμη λοιπόν αυτοδιοικητική αναμέτρηση μάχη της 18ης Μαίου,πέραν των πολιτικών προεκτάσεων και νοημάτων, μπορεί πιστεύω ακράδαντα να σηματοδοτήσει τήν  απαρχή για ανάληψη πρωτοβουλιών ,δράσεων αναγέννησης,αναμόρφωσης για την παρακμάζουσα και εγκατελειμένη Παραλία,που ως Κοινότητα η Καποδοστριακός Δήμος νομίζω λειτουργούσε πιό αποτελεσματικά.
Αντι τού κλασσικού βιογραφικού μου  η κοινότυπων,ανούσιων λέξεων,υπενθυμίζοντας μόνον οτι ασχολήθηκα μακρόχρονα  και συστηματικά με τό ζήτημα τής ψυχικής και σωματικής απεξάρτησης τοξικομανών,επανένταξης τους στήν κοινωνία και τή στήριξη κακοπιημένων γυναικών, παραθέτω σύντομα,συνοπτικά τίς απλές θέσεις,ιδέες και προτάσεις μου για τήν Παραλία.
Αποτελεσματική προστασία και φροντίδα θαλάσσιου περιβάλλοντος και τής πλάζ με εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.
Αυστηρή τιμώρηση μόλυνσης περιβάλλοντος με βάση τήν κείμενη Νομοθεσία.
Αναβάθμιση ενίσχυση αλιευτικού καταφυγίου σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο.
Θεσμοθέτηση   Αυτόνομου Οργανισμού Προβολής της Παραλίας ως τουριστικού προρισμού με σύμπραξη τών τουριστικών φορέων Παραλίας και του ΕΟΤ,για τήν πανελλαδική κα ευρωπαική προβολή  της Παραλίας..
Ανακατασκευή,τελειοποίηση ελαττωματικού οδικού δικτύου, κατασκευή πεζότοπων και προστασία υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων και πλατειών που θα παραμείνουν ως πνεύμονες πρασίνου και χώρος συνάντησης και δέν θα ανοικοδομηθούν.
Βελτίωση  υφιστάμενου ελλιπούς φωτισμού δημοτικών Οδών και επαρχιακής οδού που συνδέει την Παραλία με τήν θέση..
Σύσταση και λειτουργία δημοτικού Ιατρείου καθολη την διάρκεια τού ετους.
Δημιουργία υποδομών κοινωνικής αρωγής ανεργων,ανασφάλιστων ,ιδιαίτερα  διαζευγμένων μητέρων μέ ανήλικα τέκνα.
Σύσταση και λειτουργία Αστυν Σταθμού Παραλίας.
Ενεργός συμμετοχή Τοπικού Συμβούλου Παραλίας στίς συνεδριάσεις του Δημοτ .Συμβουλίου Κατερίνης με κατάθεση προτάσεων.
Ανακατασκευή,συντήρηση και λειτουργία,φύλαξη δημοτικών εγκαταστάεων και χώρων μαζικού αθλητισμού,που εχουν εγκαταλειφθεί   σέ αθλια κατάσταση απο την απερχόμενη δημοτική Αρχή.
Πρωτοβουλίες ποικίλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων πέραν τών υφιστάμενων κατα την θερινή περίοδο..Σύνδεση Παραλίας μέ τόν μυθικό Ολυμπο.
Ανάπτυξη αλλων μορφών τουρισμού οπως οικοτουρισμού,θρησκευτικού ,πολιτιστικού,αθλητικού,συνεδριακού σέ σύνδεση με τους αρχαιλογικούς τόπους της Πιερίας,ωστε να επιμηκυνθεί η τουριστική σαιζόν.
Δημιουργία ποδηλατόδρομου ευρωπ.προδιαγραφών σύνδεσης Παραλίας /Κατερίνης,δημιουργία ζωνών ήπιας κυκλοφορίας  με ανώτατο οριο 30χλμ/ωρα.
Δημιουργία  και λειτουργία δημοτικού παιδικού Σταθμού στα πρότυπα του ΚΕΔΑΠ στήν δημοτ.Κοινότητα Παραλίας.
Αποτελσματική αντιμετώπιση και αυστηρή τιμώρηση ηχορρύπανσης.
Προμήθεια ευέλικτων Απορριματοφόρων νέας τεχνολογίας για την καλύτερη αποκομιδή απορριμάτων προμήθεια νέων σύγρονων κάδων ανκυκλώσιμων υλικών και απορριμάτων.
Ειναι χρυσή ευκαιρία να εργασθούμε μονιασμένοι,συμφιλιωμένοι ΟΛΟΙ μαζί για τήν Παραλία και να τήν κάνουμε ξανά ανταγωνιστική,πρωτοπόρα σε συνάλλαγμα και ποιότητα επισκεπτών,είναι κρίμα να εχουν ανεγερθεί τόσες σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και να μην προσελκύουμε Τουρίστες με υψηλό πορταφόλιο.
Καταστολή και λήψη μέτρων πρόληψης κατά τού παρεμπορίου ,που συνιστά τελωνειακό και ποινικό αδίκημα, σε συνεργασία με τίς αρμόδιες Αρχές.
Πληρώνουμε τις λαθεμένες,τραγικές επιλογές του παρελθόντος που μας στοίχισαν ακριβά.Αν ομως δέν φτιάξουμε υποδομές και δέν σεβαστούμε τήν φύση τό περιβάλλον θα μας εκδικηθεί και δέν πρόκειται να κατορθώσουμε κάτι αξιόλογο
Δεσμεύομαι να εξειδικεύσω τίς θέσεις μου και να τίς συμπληρώσω..
Η σκέψη μου βρίσκεται πάντοτε δίπλα σας ,σας νοιάζομαι και στεναχωρούμαι που η Παραλία αργησε και δέν εκανε άλματα προόδου και υστερεί.
Μόλις  οριστικοποιήθηκε η υποψηφιότητα μου με τόν Συνδυασμό Νέα Εποχή του Υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης κ.Νίκου Μακρίδη,συνειδητοποίησα οτι εφθασε η στιγμή επιτέλους χωρίς άλλη καθυστέρηση,ολιγωρία η αναβλητικότητα, να συμβάλλω δυναμικά στήν οικονομική,κοινωνική,
τουριστική και πολιτιστική αναζωογόννηση και ώθηση αυτού τού ευλογημένου και προνομιούχου τόπου που εχουμε δεκαετίες τώρα ηθελημένα με τίς παρεμβάσεις μας κακοποιήσει βάναυσα,και εχει αναμφίβολα τεράστιες δυνατότητες,να προσφέρω ανιδιοτελώς  με τις δικές μου δυνάμεις μέ την πεποίθηση και τήν προσδοκία οτι θα καλυτερεύσει η σημερινή καταθλιπτική,απαράδεκτη εικόνα τής Παραλίας.
Η αναπάντεχη,εσφαλμένη και παράλογη κατάργηση με συνοπτικές διαδικασίες της Δημοτικής Αστυνομίας,χωρίς διάλογο,συννενόηση με τούς ΟΤΑ αποστέρησε από την δημοτική Αρχή ετσιθελικά,  βίαια την δυνατότητα επαρκούς αστυνόμευσης την θερινή σαιζόν με αποτέλεσμα την άναρχη και παραβατική,στάθμευση και εν γένει οδηγική συμπεριφορά τών οδηγών.
Είναι αναντίρρητα ενα μείζον ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει και να προβληματίσει εγκαιρα πρίν τήν εναρξη της τουριστικής σαιζόν τους πολυάριθμους ,ξενοδόχους καταστηματάρχες και τους επιχειρηματίες στην Παραλία που πρέπει να υιοθετήσουν εναλλακτικές λύσεις σε συνεργασία με τίς αρμόδιες Αρχές,οπως και γιά τήν αποτελεσματική αστυνόμευση τήν περίοδο τουριστικής αιχμής,οπου και παρατηρείται αύξηση της μικροεγκληματικότητας...
Δίνω μέσα απο τήν ψυχή μου  ειλικρινή υπόσχεση σε ολους ανεξαιρέτως τους συνδημότες και τις συνδημότισσες,οπως σας γνώρισα σαν συγχωριανούς που εχετε προκόψει και προσφέρει τά μέγιστα, οτι με την προσωπική επικοινωνία που θα επιδιώξω  με ιδιαίτερη χαρά κατα τήν περαιτέρω προεκλογική περίοδο με τόν καθένα και την καθεμία σας χωριστά θα καταγράψω προσεκτικά ,επιμελώς τις απόψεις,προτάσεις και τα προβλήματα μας και θα τα μεταφέρω αυτούσια στον επικεφαλής του Συνδυασμού κ.Νίκο Μακρίδη  ,που εχει συγκροτήσει μία ισχυρή ομάδα μάχης μέ αφθαρτα και καταρτισμένα πρόσωπα,τόν οποίον εμπιστεύομαι απόλυτα,ωστε να επεξεργαστούμε απο κοινού  καινοτόμες λύσεις εφαρμόσιμες..
Με εκτίμηση και ειλικρινή αγάπη ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΗΜ.ΝΟΥΛΕΖΑ.
Υποψήφια Σύμβουλος Δημοτ Κοινότητας Παραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου