Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ MASCARPONE


Υλικά
  • Υλικά για το pain d'espagne:
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 55 γρ. Αλεύρι ( για όλες της χρήσεις )
  • 30 γρ. Κακάο

  • Υλικά για την κρέμα:
  • 8 κς. κρύο νερό
  • 2 κς. ζελατίνη
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 500 γρ. mascarpone
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κς. βανίλια
  • 70 γρ. σοκολάτα τριμμένη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Εκτέλεση για το pain d’espagne:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C.
Χτυπάμε τα αυγά για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά πριν προσθέσουμε το αλεύρι και το κακάο.
Λαδώνουμε μια φόρμα (στεφάνι) 23-24 διάμετρο και της βάζουμε μια λαδόκολλα, τοποθετούμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180° για 15 λεπτά.
Μόλις κρυώσει, το κόβουμε προσεκτικά στη μέση και αφήνουμε την κάτω στρώση,  μέσα στη φόρμα στεφάνι.
Εκτέλεση για την κρέμα:
Σε ένα γυάλινο μπολάκι, βάζουμε το κρύο νερό και την ζελατίνη.
Στην συνέχεια τοποθετούμε αυτό το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με καυτό νερό.
Λιώνουμε την σοκολάτα μας σε bain-marie και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το mascarpone, το γιαούρτι, τη ζάχαρη με την βανίλια και χωρίζουμε το μείγμα στα 2.
Στο πρώτο προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε πάνω απ’ το κομμένο pain-d’espagne.
Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά και σκεπάζουμε με το δεύτερο pain-d’espagne ενώ στη συνέχεια, περιχύνουμε με το άσπρο μείγμα (εάν το μείγμα έχει πήξει του προσθέτουμε 4-5 κουταλιές ζεστό νερό και το ανακατεύουμε) και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.

annamariabarouh.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου