Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 3-0

Θύμισε... πρωταθλήτρια και αποχαιρέτησε με... τριάρα (3-0) την Βραζιλία! Η Ισπανία μέχρι και τον τελικό της 13ης Ιουλίου είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και δεν ήθελε να... αφήσει την Βραζιλία
χωρίς νίκη! Οι «φούριας ρόχας» στο «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάολο επικράτησαν με 3-0 της Αυστραλίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου και έτσι πέτυχαν την πρώτη νίκη στο τουρνουά. Οι δυο ομάδες ήταν αποκλεισμένες, αλλά υπήρχε και το γόητρο... Η Ισπανία έβαλε την μπάλα... κάτω, δεν είχε σούπερ εικόνα, αλλά ήταν σίγουρα βελτιωμένη σε σχέση ε τις ήττες από Ολλανδία και Χιλή, που την άφησαν εκτός. Φανέρωσε στον αγωνιστικό χώρος μέσος από την ποιότητά της και έτσι νίκησε με γκολ από τους Βίγια (36’), Τόρες (69’) και Μάρα (82’). Τέρματα όμορφα, μετά από ωραίους συνδυασμούς και από παίκτες που... βλέπουν δίχτυα. Ειδικά του Βίγια με το τακουνάκι ήταν όλα τα... λεφτά.
Η Αυστραλία... έμεινε με την προσπάθειά της κόντρα σε Χιλή και Ολλανδία, αλλά έχασε και στο τρίτο της ματς, παίζοντας.... σφιχτά στο πρώτο μέρος, αλλά μέχρι... εκεί!
Α’ Ημίχρονο:
Η Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα της Ισπανίας και στο 4-2-3-1, κατέβασε τον Ρέινα στο τέρμα, τους Αλμπιόλ και Σέρχιο Ράμος κεντρικούς αμυντικούς, με τον Χουάνφραν δεξιά και τον Ζόρντι Άλμπα αριστερά... Οι Τσάβι Αλόνσο και Κόκε είχαν ρόλο αμυντικών χαφ, με τον Ινιέστα λίγο πιο μπροστά τους, έχοντας στα δεξιά τον Καθόρλα και αριστερά τον Νταβίντ Βίγια. Στην επίθεση ξεκίνησε ο Φερνάντο Τόρες...
Για την Αυστραλία, ο Άγγελος Ποστέκογλου κατέβασε την ομάδα με 4-1-4-1, με τον Ράιαν στο τέρμα και τους Σπιράνοβιτς, Γουίλκινσον ως κεντρικοί αμυντικοί! Δεξιά ήταν ο ΜακΓκόουαν και αριστερά ο Ντέβιντσον... Ο Γέντινακ ήταν μπροστά από τα δυο στόπερ, ενώ οι Μπόζανιτς, Όαρ, ΜακΚάι, Λέκι πλαισίωναν την μεσαία γραμμή, παίζοντας παράλληλα δυο και δυο. Στην επίθεση ξεκίνησε ο Τάγκαρτ, καθώς ο Τιμ Κέιχιλκ ήταν τιμωρημένος...
Η Ισπανία μπήξε αποφασισμένη να μην πάρει το ματς και μην... φύγει χωρίς νίκη από την Βραζιλία. Επέβαλε τον ρυθμό της, έβγαλε... σημάδια παιχνιδιού από αυτά που θαυμάσαμε στα τελευταία χρόνια, όταν και σάρωσε κάθε τίτλο και κατάφερε να φτάσει σ’ ένα γκολ. Αρχικά η Ισπανία τα βρήκε, πάντως, «σκούρα», καθώς οι αντίπαλοί τους έπαιξαν επιθετική άμυνα και με πέση, που μπλόκαρε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Τελικά, οι «φούριας ρόχας» έκαναν το 1-0 στο 36’... Η Ισπανία έβαλε την μπάλα κάτω, ο Ινιέστα έβγαλε δεξιά στον Χουανφράν, αυτός γύρισε μέσα στην περιοχή και ο Βίγια σκόραρε με τακουνάκι, πετυχαίνοντας ένα υπέροχο τέρμα!
Β’ Ημίχρονο:
Στο δεύτερο μέρος τα «καγκουρώ» μπήκαν μεγαλύτερη διάθεση, με στόχο να φτάσουν σ’ ένα γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στο 59’ έγινε ένα άστοχο σουτ του ΜακΚέι, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ρέινα.
Η ποιότητα των Ισπανών... μίλησε σε άλλες δυο περιπτώσεις, με τις δυο ομάδες να κάνουν και τις αλλαγές τους. Στο 69’ έγινε το 2-0 για τους «φούριας ρόχας». Ο Ινιέστα έκανε την κάθετη πάσα στον Τόρες, ο οποίος κοντρόλαρε με το αριστερό και πλάσαρε με το δεξί. Με τον διεθνή άσο να σκοράρει σε Μουντιάλ για πρώτη φορά από το 2006.
Η Ισπανία έφτασε και σε τρίτο γκολ στο 69’, μετά από συνεργασία δυο παικτών που μπήκαν αλλαγή. Συγκεκριμένα ο Φάμπρεγκας με βαθιά... μπαλιά βρήκε τον Μάτα αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή, ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κοντρόλαρε με το δεξί και πλασάρει με το αριστερό, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Ράιαν και κατέλυσε στα δίχτυα του.
Που κρίθηκε: Στην διάθεση των Ισπανών να δείξουν πως μέχρι και τον τελικό είναι οι... Παγκόσμιοι Πρωταθλητές! Οι «φούριας ρόχας» φανέρωσαν... κομμάτι της ποιότητάς που έχουν οι παίκτες της και έτσι έφτασαν στην νίκη γοήτρου!
Παίκτης από χρυσάφι: Ο Νταβίντ Βίγια ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και έδιωξε το άγχος από τους συμπαίκτες του. Πέτυχε ένα πολύ ωραίο τέρμα με το τακουνάκι. Στο τελευταίο του παιχνίδι με την εθνική, έβαλε το... σημάδι του στον αγώνα, αφήνοντας τον αγωνιστικό χώρο κλαίγοντας, όταν έγιναν αλλαγή...
Η σφυρίχτρα: Ο Ναουάφ Σουκράλα (Μπαχρέιν) είχε ένα... εύκολο απόγευμα στο Σάο Πάολο. Δεν είχε πρόβλημα ούτε στην εφαρμογή των κανονισμών, ούτε στον πειθαρχικό έλεγχο... Είχε μια πολύ καλή διαιτησία!
Οι συνθέσεις
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Ντάβιντσον, Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, ΜακΓκάουαν, ΜακΚέι, Τζέντινακ, Μπόζανιτς (72’ Μπρεσιάνο), Όαρ (61’ Τροΐζι), Λέκι, Τάγκαρτ (46’ Χάλοραν).
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ρέινα, Άλμπα, Αλμπιόλ, Ράμος, Χουάνφραν, Αλόνσο (83’ Σίλβα), Κόκε, Καθόρλα (68’ Φάμπρεγκας), Βίγια (57’ Μάτα), Ινιέστα, Τόρες.

Γκολ: 36’ Βίγια, 69’ Τόρες, 82’ Μάτα.
Κάρτες: 62’ Ράμος, 88’ Σπιράνοβιτς, 90’+2 Τζέντινακ.
 pamesports.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου