Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΚΑΜΕΡΟΥΝ 4-1

 H Βραζιλία στο τρίτο παιχνίδι της στο Μουντιάλ που διοργανώνει η ίδια δεν εντυπωσίασε, πάρα το ευρύ σκορ, με την εμφάνισή της για ακόμη μία φορά αλλά πήρε το ζητούμενο, δηλαδή τη νίκη.
Η "σελεσάο" τα βρήκε σκούρα, αρχικά, απέναντι στο αξιόμαχο Καμερούν και έπρεπε να έρθουν ο
Νεϊμάρ (εις διπλούν), ο Φρεντ, και ο Φερναντίνιο για να απομακρύνουν τα φαντάσματα που πύκνωσαν την ατμόσφαιρα πάνω από το "Εστάντιο Νασιονάλ" της Μπραζίλια, ειδικά με την προσωρινή ισοφάριση που προήλθε από το γκολ του Ζοέλ Ματίπ.
Ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι είδε τους ποδοσφαιριστές του, αγχωμένους και καταβεβλημένους στο πρώτο ημίχρονο από την πίεση, με το αμέριμνο (λόγω αποκλεισμού του) Καμερούν να δημιουργεί ουκ ολίγα προβλήματα.
Η Βραζιλία κατέλαβε τη πρώτη θέση του ομίλου της και πλέον θα αντιμετωπίσει στη φάση των "16", μια γνώριμή της ομάδα από την περιφέρεια της Νοτίου Αμερικής, τη Χιλή το Σάββατο 28 Ιουνίου στο "Εστάντιο Μινεϊράο" του Μπέλο Οριζόντε.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Εστάντιο Νασιονάλ"

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ιτάντζ, Νιόμ, Ν'Κουλού, Ματίπ, Μπεντιμό, Μ'Μπιά, Ν'Γκουεμό, Ενό, Τσουπό - Μοτίνγκ (81' Μακούν), Μουκαντζό (58' Σαλί), Αμπουμπακάρ (72' Ουεμπό)
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ, Παουλίνιο (46' Φερναντίνιο), Χουλκ (63' Ραμίρες), Φρεντ, Νεϊμάρ (71' Ουίλιαν)

Γκολ: 26' Ματίπ / 17', 35' Νεϊμάρ, 49' Φρεντ, 84' Φερναντίνιο
Κάρτες: 11' Ενό, 76' Σαλί, 80' Μ'Μπιά



Υπόθεση... Νεϊμάρ

Η Βραζιλία έψαχνε τη νίκη απέναντι στο Καμερούν για να διασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου, με το άγχος να κάνει την παρουσία του αισθητή, από τα πρώτα λεπτά στο "Εστάντιο Νασιονάλ" της Μπραζίλια.
Τα "λιοντάρια" του Καμερούν, απείλησαν αρχικά με τον Μουκαντζό να δημιουργεί την πρώτη επικίνδυνη φάση στο παιχνίδι εννιά λεπτά μετά την έναρξή του .
Με το Καμερούν να παίζει στο μισό γήπεδο τη Βραζιλία, έπρεπε να έρθει το 17ο λεπτό και ο Νεϊμάρ για να ανοίξει το σκορ για την "σελεσάο" μετά από ασίστ του Λουίζ Γκουστάβο και να αποσυμπιέσει για λίγο την υπερβολικά αγχωτική ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα της χώρας που διοργανώνει το Μουντιάλ.
Για λίγο, γιατί ο Ματίπ στο 26', ήρθε να "παγώσει" το "Εστάντιο Νασιονάλ" ισοφαρίζοντας για το Καμερούν και επαναφέροντας τα φαντάσματα πάνω από τον ουρανό της Μπραζίλια.
Δέκα λεπτά περίπου αργότερα ο Νεϊμάρ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ (έγινε ο έκτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Βραζιλίας) αλλά και της ομάδας του, με μία εκπληκτική κίνηση βγάζοντας πάλι το φίδι από τη τρύπα, και βάζοντας ξανά μπροστά τη "σελεσάο".
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι ποδοσφαιριστές του Λουίζ Φελίπε Σκολάρι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του "Εστάντιο Νασιονάλ" με σκοπό να "καθαρίσουν" το παιχνίδι και στο 49' ο Φρεντ θα σημειώσει με κεφαλιά το 3-1 επί του Καμερούν, σε μία φάση η οποία είναι οριακή σε ο,τι αφορά το οφσάιντ.
Ο ρυθμός της αναμέτρησης μετά το γκολ του Φρεντ έπεσε αισθητά, με τις σποραδικές φάσεις των Βραζιλιάνων να μην βρίσκουν στόχο και σε γενικές γραμμές να μην ενοχλούν τον Ιτάντζ.
Ο Φερναντίνιο στο 84' σημείωσε το τελικό 4-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου σε ένα παιχνίδι που η εικόνα δεν αποτυπώνεται ακριβώς από το σκορ του.

 

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Ζοέλ Ματίπ που ισοφάρισε προσωρινά για την εθνική Καμερούν. Το κλίμα στην αφρικανική ομάδα, ήταν ήδη τεταμένο με ποδοσφαιριστές να μην κινούνται στα πλαίσια της συλλογικότητας, ακόμη και να διαπληκτίζονται εντός αγωνιστικού χώρου. Το γκολ του Καμερουνέζου αποτέλεσε μία ευχάριστη ανάμνηση για μια εθνική ομάδα που απογοήτευσε σε γενικά πλαίσια.

 

Ο διαιτητής

Ο Σουηδός διαιτητής της αναμέτρησης Γιόνας Έρικσον αντιμετώπισε με επιείκεια τα μαρκαρίσματα των Καμερουνέζων ποδοσφαιριστών με χαρακτηριστική περίπτωση την κόκκινη κάρτα που χάρισε στον Νιόμ μετά από παρακάλια του τελευταίου, ύστερα από ένα απερίσκεπτο εκτός φάσης σπρώξιμο προς τον Νεϊμάρ.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Νεϊμάρ ήταν αυτός που έκανε τα δύσκολα να μοιάζουν εύκολα για την εθνική Βραζιλίας, που παράπαιε στο πρώτο ημίχρονο. Έβαλε μπροστά την ομάδα του όταν πιεζόταν, την έβαλε ξανά μπροστά όταν το Καμερούν είχε προλάβει να ισοφαρίσει και έγινε ο έκτος καλύτερος σκόρερ της "σελεσάο" φτάνοντας με τα συνολικά 35 τέρματα, ξεπερνώντας τους Ροναλντίνιο και Ριβάλντο και έχοντας σε ηλικία μόλις 22 ετών μπροστά του, τους Πελέ, Ζίκο, Ρονάλντο, Ρομάριο και Μπεμπέτο. Κυρίως έδειξε ότι είναι ο ηγέτης που ψάχνει αυτή η εθνική Βραζιλίας.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου