Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΆΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΙΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ



Πανδαιμόνιο επικράτησε στον πρώτο όροφο του κτηρίου της Βουλής με τον γιο και τον αστυνομικό του κ. Τάκη Μπαλτάκου να έρχεται στα χέρια με βουλευτές και κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γεώργιος - Δημήτριος Μπαλτάκος βρισκόταν στο γραφείο του πατέρα του στη Βουλή, όταν αποφάσισε να κινηθεί προς τα γραφεία της ΧΑ, που βρίσκονται στον ίδιο όροφο. 

Εισήλθε αιφνιδιαστικά και έριξε δύο σφαλιάρες στον Μ. Αρβανίτη, στη συνέχεια γρονθοκόπησε τον Ν. Κούζηλο και κλώτσησε τον Αρ. Ματθαιόπουλο και έναν ακόμα επιστημονικό συνεργάτη.

Άμεσα απάντησαν με γροθιές, κλωτσιές οι Ηλ. Παναγιώταρος, Δημ. Κουκούτσης, ενώ στο επεισόδιο ενεπλάκη και ο αστυνομικός του κ. Μπαλτάκου.

Το επεισόδιο έληξε με την ψύχραιμη παράμβαση της ασφάλειας της Βουλής, αλλά και του ίδιου του κ. Μπαλτάκου.

Το θλιβερό επεισόδιο, ωστόσο, μεταφέρθηκε και στην Ολομέλεια.

Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας, καθώς περνούσε τυχαία από το σημείο. «Δεν γνωρίζω πως ξεκίνησε. Ήταν έξω από το γραφείο του κ. Μπαλτάκου» είπε και συνέχισε: «Αυτό που αντίκρισα για όσα λεπτά παρακολουθούσα ήταν σκηνές πρωτοφανείς, με ξυλοδαρμούς που μόνο στο Φαρ Ουέστ παρακολουθούμε. Να διερευνηθεί από το φρούραρχο. Αυτό που είδα και άκουσα δεν έχουν καμία σχέση με το Κοινοβούλιο. Ούτε με τις χειρότερες στιγμές των γηπέδων με τους χούλιγκαν».

Από την πλευρά της ΝΔ, η κυρία Σοφία Βούλτεψη ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ ουδεμία σχέση έχει με το ναζισμό και το φασισμό και τους εκφραστές τους, που είναι η ΧΑ. Η ευθύνη είναι εντελώς προσωπική και ανελήφθη από τον γγ που παραιτήθηκε. Ήδη υπήρξε δήλωση του πρωθυπουργού. Από εκεί και πέρα η ΝΔ δεν επεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε προπαγανδιστικά να πάμε σε βίντεο που επιχειρεί να αθωώσει την οργάνωση από τα εγκλήματά της».

Αναφορικά με το επεισόδιο ξυλοδαρμού, είπε ότι το καταδικάζει και σημείωσε ότι «όποιος παρεκτρέπεται σε τραμπουκισμό θα παραπεμφθεί. Υπάρχει ατομική ευθύνη και ενδεχομένως και οικογενειακή ευθύνη».

Τέλος, τόνισε ότι δεν μπορεί η ΝΔ να καταγγέλλεται ως φιλοναζιστικό και αντικομουνιστικό κόμμα.











































protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου