Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΜΟΥΡΛΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 200 γρ. γάλα πλήρες (ή 1 κούπα)
  • 100 γρ. ζάχαρη (ή 7 κουταλιές)
  • 50 γρ. κορν φλάουρ (ή 5 κουταλιές)
  • 1 βανίλια (προαιρετικά)
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 πακέτο μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους

Πώς το κάνουμε:

  1. Παίρνετε ένα πυρεξάκι και στρώνετε με τα μπισκότα.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα ανακατεύετε το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζετε στη φωτιά και αφήνετε μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μετά ρίχνετε την κρέμα, όσο είναι ακόμα ζεστή, πάνω στα μπισκότα και τοποθετείτε στο ψυγείο για να κρυώσει το γλυκό.
  3. Όταν κρυώσει, παίρνετε σε ένα κατσαρολάκι και βάζετε τη μαρμελάδα να λιώσει λιγάκι (όχι να βράσει!). Τέλος περιχύνετε πάνω στο γλυκό.
Καλοφάγοτο!!!!!!


Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν μπορείτε να λιώσετε την μαρμελάδα που έχετε επιλέξει, τότε καλύτερα να προσθέσετε ελάχιστο νεράκι την ώρα που τη ζεστένετε και είστε έτοιμοι... Περιμένω τα σχόλια σας!!!

sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου