Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΤΕΣ (QESSANTILLIAS)

Υλικά συνταγής

Για τη σάλτσα
2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 λάιμ

3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1 σκ. σκόρδο
2 χρωματιστές πιπεριές
4 μεγάλες μεξικάνικες πίτες (tortillas)
1 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα, τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω να ψηθεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά. Μολις ψηθούν αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μια πίτα, πασπαλίζουμε λίγο τυρί και βάζουμε γέμιση κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με τυρί και καλύπτουμε με μια πίτα τορτίγια.
Όταν η κάτω πίτα ροδίσει ελαφρά και λιώσει το τυρί ,αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε λίγα λεπτά να ροδίσει. Βγάζουμε σε πιατέλα, κόβουμε στα 4 και σερβίρουμε με γιαούρτι και την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
Όμοια φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες πίτες. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.

argiro.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου