Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρώτη ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ


Κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση με την οποία δεν καθίσταται ληξιπρόθεσμο χρέος η
μή εξόφληση της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ έως τις 31 Αυγούστου. Επί της ουσίας, με την ρύθμιση αυτή το υπουργείο Οικονομικών διασφαλίζει ότι μέχρι να κατατεθούν οι τελικές αλλαγές επί του φόρου, οι ιδιοκτήτες δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τον Νόμο.

Οπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, οι τελικές διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ, μεταξύ των οποίων η διάταξη που προβλέπει την αποπληρωμή του φόρου σε 6 δόσεις, με πρώτη έως τις 30 Σεπτεμβρίου και τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου 2015, θα πάρουν τον δρόμο προς την Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Το θέμα των εκπτώσεων στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα εξεταστεί στις συζητήσεις με την τρόικα στο Παρίσι κι αν το κόστος δεν ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ ενδέχεται να προχωρήσει τώρα η έκπτωση. Αλλιώς θα θεσμοθετηθεί αργότερα. Παράλληλα, ο κ. Χαρδούβελης ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι ο συγκεκριμένος φόρος να περάσει εξ ολοκλήρου στους δήμους και στις περιφέρειες.
«Στο μέλλον θα υπάρξουν νέες βελτιώσεις όσο η βάση γίνεται πληρέστερη και αντιπροσωπευτικότερη, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των μη ηλεκτροδοτούμενων ανοίκιαστων κτισμάτων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Πρόσθεσε, δε, πως «στόχος είναι οι επιβαρύνσεις να μειώνονται σταδιακά και ο ΕΝΦΙΑ να γίνει πλήρως ανταποδοτικός, δηλαδή να αποτελεί το βασικό έσοδο της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου