Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ 2014



IMG_2466
Ολοκληρώθηκε και φέτος η εκδήλωση αυτή με μια μόνο μουσική βραδιά στις 20 Ιουλίου 2014.Αν και η κεντρική πλατεία Αιγινίου ήταν γεμάτη κόσμο που περίμενε με υπομονή την έναρξη του Φεστιβάλ, μόλις τελείωσε το μουσικό εργαστήρι κρουστών Αιγινίου, οι θεατές άρχισαν σιγά σιγά να
αποχωρούν … κρίμα για τα άλλα μουσικά σχήματα της βραδιάς.

Μετά από 8 χρόνια ύπαρξης το Φεστιβάλ Μουσικής Αιγινίου φαίνεται να αντιμετωπίζει κάθε χρόνο όλο και πιο πολλές δυσκολίες στην πραγματοποίηση του.
Η οικονομική κρίση που διανύει η χώρα προβάλλεται ως κύριος λόγος των προβλημάτων με αποτέλεσμα αντί το Φεστιβάλ να ανθίσει και να επεκτείνεται, συρρικνώνεται !!
Κάποιοι θεωρούν αυτήν την δικαιολογία κάπως ”φθηνή ” ειδικά όταν βλέπουν τόσες άλλες εκδηλώσεις να γίνονται γύρω γύρω.. Καινούρια Φεστιβάλ εμφανίστηκαν καθ’ όλη την διάρκεια της κρίσης ( το Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών μετράει 2 χρόνια ζωής ) ή κάποιες παλαιότερες εκδηλώσεις άλλαξαν την ονομασία τους σε ” Φεστιβάλ ….. ”

Μια και όλες αυτές οι εκδηλώσεις γίνονται στον ίδιο Δήμο…. αναρωτιέμαι….Μήπως θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε όλες αυτές τις εκδηλώσεις κάτω από ένα ” κοινό δημοτικό καπέλο ” και να δημιουργήσουμε έτσι ένα μεγάλο Φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας ” ( όπως έχουμε το Φεστιβάλ Ολύμπου ) και έτσι να υπάρχει επιτέλους μια κεντρική οργάνωση ώστε έτσι να αποφύγουμε το φαινόμενο των διπλών και τριπλών εκδηλώσεων τις ίδιες βραδιές, τα ίδια Σαββατοκύριακα ??
Έτσι, επιτέλους να δημιουργήσουμε κάτι θετικό που θα προβάλει όλο το Δήμο, που θα βοηθήσει στο να φέρουμε τουρίστες, αρά θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τόπου !!!

Οχ !! Ως εδώ ακούω τις αντιρρήσεις … οι οποίες ίσως να μην είναι τόσο αθώες τελικά !!!
Διότι, επιτέλους, πρέπει να σκεφτούμε …. Οι εκδηλώσεις ποιο ακριβώς σκοπό έχουν???
Μην ακούσω ως απάντηση ” να προβάλουμε τον πολιτισμό μας ” Διότι να προβάλουμε τον πολιτισμό μας μεταξύ μας… καλά είναι, να μάθουν και τα παιδιά μας…
Δεν θα ήταν καλύτερο, όμως να το μάθουν και οι παρά έξω ?? Να φέρουμε τουρίστες και μέσω των εκδηλώσεων να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας… να πάρουν μια ανάσα ζωής και οι επιχειρήσεις του τόπου μας !! Προς όφελος όλων θα ήταν !!
Ξέρω, ξέρω…. ” Δεν γίνεται, νομικά θα έχουμε προβλήματα, τι ρόλο θα παίξουν οι σύλλογοι, ποιος θα το διαχειρίζεται ( εδώ πονάει ) ” και το αγαπημένο μου ” Που να συνεννοηθούμε όλοι μαζί !! ”

Τέλος πάντων, μια ιδέα έριξα .. Εξάλλου ευτυχώς που έχουμε ακόμα όνειρα, αλλιώς η ζωή θα ήταν ανυπόφορη !!!

Δέδε Ιζαμπέλ
IMG_2464 IMG_2468 IMG_2471



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου