Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

51 «χρυσές» παιδικές φωνές με παγκόσμια αναγνώριση


Παιδιά από όλη την Αττική έρχονται στις ακροάσεις  της Rosarte κάθε Σεπτέμβριο, προκειμένου  να αναδειχθούν  οι φωνητικές τους ικανότητες
Τα μέλη της Rosarte και οι συνοδοί τους κατόρθωσαν να ταξιδέψουν στη Ρίγα έπειτα από δημόσια έκκληση για κάλυψη των εξόδων
Τον Απρίλιο τα μέλη της Rosarte απηύθυναν έκκληση για βοήθεια για να ταξιδέψει η παιδική χορωδία
στη Ρίγα της Λετονίας και να διαγωνιστεί στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών. Το 2008, η Rosarte ήταν η πρώτη ελληνική παιδική χορωδία που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα Χορωδιών στο Graz της Αυστρίας.
Παιδιά από όλη την Αττική έρχονται στις ακροάσεις της Rosarte κάθε Σεπτέμβριο, προκειμένου να αναδειχθούν οι φωνητικές τους ικανότητες Τον Ιούλιο τα πενήντα ένα επίλεκτα παιδιά της Rosarte 10-16 ετών και οι συνοδοί τους -παρά τις αντίξοες οικονομικές δυσχέρειες και την παντελή έλλειψη της Πολιτείας- όχι μόνο βρήκαν τρόπο να μεταβούν στη Λετονία, διαγωνίστηκαν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών -τραγούδησαν τα τέσσερα κομμάτια του διαγωνισμού με αρτιότητα, ερμηνευτική ωριμότητα, άψογη απόδοση παρατιτούρας και ύφους, τονική ευκρίνεια και καθαρότητα στην άρθρωση, με ομοιογένεια και λαμπερότητα στον ήχο, με έκφραση και συναίσθημα που και οι επαγγελματίες θα ζήλευαν- κέρδισαν και τους επτά κριτές και βαθμολογήθηκαν με 88,13 πόντους στο σύνολο, κατακτώντας έπειτα από έξι χρόνια και πάλι το χρυσό μετάλλιο.
«Ηταν μια μεγάλη γιορτή της χορωδιακής μουσικής» μας λέει η Ρόζη Μαστροσάββα, ιδρύτρια και μαέστρος της Rosarte. «Η χορωδία μου είναι η δεύτερή μου οικογένεια, το οξυγόνο που αναπνέω και ο κυριότερος λόγος που βρίσκομαι στην Αθήνα. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα από ικανότατες συνεργάτιδες (Ρέα Καραγεωργίου παιδαγωγός και κλινική ψυχολόγος, Αυγέα Ηλιάνα στα οικονομικά) αφοσιωμένες στους στόχους μας: Εμψύχωση των ομάδων μας με ενδυνάμωση του εμείς, έμπνευση στις ψυχές των παιδιών, τη φωνητική/ μουσική και εν γένει την αισθητική τους καλλιέργεια με καλλιτεχνική πιστότητα και ποιότητα χωρίς "εκπτώσεις", υψηλά ιδανικά και κυρίως: αγάπη».
Η παιδική αυτή χορωδία είναι μια ανεξάρτητη, μοναδική στο είδος της χορωδία με εκατοντάδες συναυλίες και παραστάσεις στο ιστορικό της συνεργαζόμενη με ΕΛΣ, Φεστιβάλ Αθηνών, με όλες τις συμφωνικές και επαγγελματικές χορωδίες της χώρας μας, έχοντας ένα ευρύτατο και πολύ απαιτητικό ρεπερτόριο Ελλήνων και ξένων συνθετών από την προκλασική μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
«Ιδρυθήκαμε», προσθέτει η Ρόζη Μαστροσάββα, «το 2008, αριθμούμε 200 παιδιά ηλικίας 6-20 χρόνων και λειτουργούμε σε τέσσερα τμήματα. Δύο φυτώρια φωνητικής προετοιμασίας, που τα διδάσκουν οι εξαιρετικές μουσικοπαιδαγωγοί Μαρίζα Βαμβουκλή και Μαρία Λαμπιδώνη, καθώς και τα τμήματα παιδικό και παιδικό-νεανικό που τα διδάσκω και διευθύνω εγώ. Ολα τα τμήματα τα συνοδεύει στο πιάνο η άξια, ταλαντούχα και ακούραστη Τζένη Σουλκούκη. Ακροάσεις για νέα μέλη γίνονται κάθε μέσα-τέλη Σεπτεμβρίου σε ημερομηνία, ώρα, τόπο, που ανακοινώνεται τέλη Αυγούστου μέσω της ιστοσελίδας μας (www.rosarte.gr), στο προφίλ μας στο facebook (ROSARTE CHILDREN,S CHOIR), καθώς και στο rosarteblog (rosartechoir. Wordpress.com). Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έρχονται στις ακροάσεις μας εκατοντάδες παιδιά από όλες τις περιοχές της Αττικής και έτσι έχουμε μεγάλη δυνατότητα επιλογής. Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που μας αγαπούν και μας εμπιστεύονται τα παιδάκια τους».
Εμφανίσεις
Μεταξύ των πολλών εμφανίσεών της περιλαμβάνονται η συμμετοχή της σε χορωδιακά φεστιβάλ, σε συναυλίες στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στα Δημήτρια της Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Η χορωδία έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους, όπως ο Ph. Augen, ο Λ. Καρυτινός, ο Α. Μπαλτάς, ο Μ. Μιχαηλίδης, ο Β. Φιδετζής, ο Ν. Τσούχλος, ο Ι. Βουδούρης, ο Α. Πυλαρινός, ο Ν. Χαλλιάσας, και με συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες όπως της Εθν. Λυρικής Σκηνής, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα και άλλες. Επιπλέον, έχει πάρει μέρος σε ντοκιμαντέρ, ηχογραφήσεις, διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έχει δραστηριοποιηθεί σε αφιλοκερδείς συναυλίες για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά παιδιά με προβλήματα υγείας).
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου