Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΜΑΓΝΗΣΙΑ:ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Δύο αδερφές και ο φίλος τους σκοτώθηκαν ακαριαία  
Μέσα στο σκοτάδι της παλιάς εθνικής οδού, ανάμεσα σε σειρήνες ασθενοφόρων, περιπολικών της αστυνομίας και πυροσβεστικών οχημάτων που έσπευδαν στο σημείο, κάτοικοι του Ριζομύλου και του
Στεφανοβικείου άρχισαν να καταφθάνουν, με ανάσες κομμένες, τρέμοντας και με την ελπίδα ότι πίσω από το σκηνικό πολέμου με τις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες μιας νταλίκας και ενός ΙΧ αυτοκινήτου και με διάσπαρτα παντού τα συντρίμμια – μάρτυρες μιας σφοδρής σύγκρουσης δεν θα υπήρχαν θύματα. 

 
Στη 1.30 τα ξημερώματα, στο 36ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας, ο χάρος έστηνε, όμως, δίχως έλεος τα σχέδιά του. Εκοψε ακαριαία στην άσφαλτο το νήμα της ζωής τριών νεαρών παιδιών, που επέβαιναν στο ΙΧ αυτοκίνητο. «Εφυγαν» παρέα, όπως ήταν τα τελευταία ξέγνοιαστα και ανέμελα χρόνια της ζωής τους, τα τρία αγγελούδια. Η Ιωάννα Κουτσιαρή 18 ετών και η αδερφή της Κατερίνα Κουτσιαρή 21 έτους, τα δύο παιδιά οικογένειας από το Στεφανοβίκειο και ο Φίλιππος Καπανιάρης 20 ετών, το μοναχοπαίδι οικογένειας από το Ριζόμυλο.
Η νταλίκα με ρυμουλκό, που οδηγούσε 22χρονος μεταφέροντας εμπόρευμα από τη Νάουσα με προορισμό τον Πύργο, πετάχτηκε εκτός οδοστρώματος μετά την εκτόξευση έξω από την άσφαλτο του ΙΧ αυτοκινήτου, ντεραπάρισε και δίπλωσε. Από την άμορφη μάζα σιδηρικών του τεράστιου οχήματος ο νεαρός οδηγός ανασύρθηκε σοκαρισμένος και τραυματισμένος.
Στην παλιά εθνική οδό – λαιμητόμο, στο δρόμο που έχουν χάσει δεκάδες άτομα τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα, ανάμεσα σε πλήθος εικονοστασίων δεξιά και αριστερά του επικίνδυνου οδικού δικτύου που δείχνουν τις αδικοχαμένες ζωές, στήνονταν άλλη μία παγίδα πρωτοφανούς τραγωδίας. Σ’ αυτό το παλιό εθνικό δίκτυο, που επιλέγουν ΙΧ αλλά κυρίως νταλίκες και φορτηγά για να αποφύγουν το κόστος των διοδίων γράφονταν με το αίμα νέων παιδιών ακόμη τρία ονόματα στη μακριά λίστα των θυμάτων τροχαίου.

Ακουσαν τον ανατριχιαστικό θόρυβο της σύγκρουσης
Ο χάρος παραμόνευε τα τρία νεαρά παιδιά, που κατευθύνονταν με το ΙΧαυτοκίνητο μάρκας VW Polo, που οδηγούσε ο 20χρονος Φίλιππος, στο οποίο επέβαιναν οι δύο αδερφές. Το αυτοκίνητο κινούνταν από το Ριζόμυλο με κατεύθυνση το Στεφανοβίκειο.
Μουσικός με λατρεία στην κιθάρα η 18χρονη Ιωάννα, μέλος της Μουσικής Σχολής, συμμετείχε το μοιραίο βράδυ σε πολιτιστική μουσική εκδήλωση στο Ριζόμυλο. Ηταν ένα από τα πέντε χαρούμενα βράδια που είχε διοργανώσει η Μουσική Σχολή στα δημοτικά διαμερίσματα του Βελεστίνου. Ηταν η προτελευταία εμφάνιση των παιδιών της Σχολής. Η αυλαία θα έπεφτε χθες το βράδυ Κανάλια...
 

 Τα άψυχα σώματα τριών παιδιών ανασύρθηκαν, μετά από πολύωρη επιχείρηση απεγκλωβισμού, από τα συντρίμμια του Ι.Χ. αυτοκινήτου.
 Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ 
taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου