Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

MUFFINS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ




  • Για 12 κομμάτια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαλακωμένο αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλή ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού πλήρες στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 5 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 150 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη

Παίρνω έναν ειδικό δίσκο για μάφινς με 12 θέσεις και προσαρμόζω στην καθεμία από 1 χάρτινη θήκη για μάφινς.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. 
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ετοιμάσω ένα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτω σταδιακά και εναλλάξ το γιαούρτι, τα αυγά και το γάλα και συνεχίζω το έντονο χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και τα ρίχνω στο μπολ με το βούτυρο, ανακατεύοντας. Προσθέτω την τριμμένη κουβερτούρα, ανακατεύω και μοιράζω το μείγμα στις χάρτινες θηκούλες που έχω προσαρμόσει στο δίσκο.
Ψήνω τα μάφινς για 25 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βουτήξω σε ένα μάφιν να βγει στεγνή, χωρίς υπολείμματα. Αφήνω τα μάφινς να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στο δίσκο, μετά τα βγάζω από το δίσκο και τα τοποθετώ σε μια σχάρα όπου τα αφήνω μέχρι να κρυώσουν τελείως.



Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την τριμμένη κουβερτούρα με «σταγόνες» σοκολάτας που θα βρούμε συσκευασμένες, στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Χρόνος Προετοιμασίας:
15΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 25΄



dinanikolaou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου