Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Γνώριζαν ότι ζει με μηχανική υποστήριξη"










Πανελλήνιο σοκ προκάλεσε ο θάνατος μιας 56χρονης παραπληγικής γυναίκας στη Νέα Χώρα Χανίων που ζούσε με μηχανική υποστήριξη, μετά από διακοπή ρεύματος στο σπίτι της λόγω χρεών.


Όποιος έκοψε το ρεύμα θα μπορούσε κατά 99% αν δεν είχε πάθει κάποια βλάβη το μηχάνημα τελευταία στιγμή να ακούσει το alarm και να αναρωτηθεί, δήλωσε στην εκπομπή Πρωινό MEGA ο γιος της 56χρονης Ανδρέας Ποποδάκης. Όπως επισήμανε η μητέρα του ήταν άρρωστη από το 2004 και επειδή γίνονται συχνά διακοπές ρεύματος στο νησί, ανέφερε ότι η ΔΕΗ ήταν ενημερωμένη για το περιστατικό. Και αναφέρθηκε στην μεταφορά κολόνας της ΔΕΗ δίπλα από ο σπίτι του όπου και τις δύο φορές του είχαν παράσχει γεννήτρια όταν έκοβαν το ρεύμα καθώς δεν είχε στην κατοχή του ο ίδιος τότε. Όπως είπε η μπαταρία των μηχανημάτων κρατάει 1 – 1,1/2 ώρες γιατί είναι παλιά τα μηχανήματα.

Σχετικά με το κοινωνικό τιμολόγιο ο κ. Ποποδάκης είπε ότι είχε ενημερωθεί από τον βουλευτή κ. Σταθάκη αλλά δεν πρόλαβε να συγκεντρώσει και να καταθέσει τα χαρτιά που χρειάζονταν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ιατροδικαστικής έρευνας, η οποία έγινε παρουσία και τεχνικού συμβούλου της ΔΕΗ, δεν προκύπτει σαφές εύρημα τέτοιο που να δικαιολογεί το θάνατο της 56χρονης δεδομένου ότι υπήρχε πρόβλημα με το καρδιαγγειακό σύστημα και με το αναπνευστικό. Και αναφέρεται σε ανακοίνωση ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της περαιτέρω και εκτενέστερης ιστολογικής εξέτασης.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης δήλωσε ότι πρέπει να περιμένουμε την έκθεση του εισαγγελέα για τα αίτια του θανάτου της 56χρονης τονίζοντας ότι διακοπές ρεύματος γίνονται διαρκώς αλλά τέτοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί. Ερωτηθείς εάν υπήρχαν σχετικά χαρτιά με την υπόθεση της 56χρονής είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την 56χρονη ούτε στα αρχεία της ΔΕΗ ούτε στη ΔΕΔΔΗΕ.

Η ΔΕΗ πρέπει να κρύβεται και όχι να λέει δικαιολογίες, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης. Το φως δεν είναι είδος πολυτελείας είναι επιβίωση, πρόσθεσε.

Συζήτηση τώρα στη Βουλή για το πως και πότε κόβεται το ρεύμα, ζήτησε μέσω της εκπομπής ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος.
megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου