ΥΛΙΚΑ
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. χλιαρό γάλα
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ. σ. ξύδι
½ κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. μαγιά σε σκόνη
400 gr περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Λουκάνικα μπουκιές
Φέτα
Αυγό
Πιπέρι
Κομμάτια σοκολάτας
Λίγο γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35o C), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε να μέχρι διαλυθούν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε ανακατεύοντας.
Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα την χωρίζουμε σε 25 μπαλάκια ομοιόμορφα, στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.
ΠΡΟΣΟΧΗ: η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή.
Πατάμε την ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει.
Για τα λουκανικοπιτάκια: Κόβουμε στη μέση τα λουκάνικα και βάζουμε το 1 κομμάτι στη ζύμη. Κλείνουμε καλά την ένωση.
Για τη γέμιση τυριού: Λιώνουμε το τυρί με πηρούνι, τρίβουμε πιπέρι, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και λίγο μοσχοκάρυδο προαιρετικά. Ανακατεύουμε καλά, γεμίζουμε κάθε πιτάκι με λίγη γέμιση.
Για τα σοκολατοπιτάκια: Κόβουμε την σοκολάτα σε κομματάκια και γεμίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης με ένα κομμάτι σοκολάτας.
Τα τοποθετούμε αραιά σε λαδωμένη λαμαρίνα και αλείφουμε με το εβαπορέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Mερίδες: 25
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου